Sport

NFL: 40 éves lett minden idők legeredményesebb irányítója

tom brady (tom brady)
tom brady (tom brady)

Augusztus harmadikán, vagyis éppen ma lett 40 éves a New England korszakos zsenije, Tom Brady.

Bradyt a 2000-es drafton csupán a hatodik körben választották, összességében 199. helyen kelt el – azóta bizonyára sokan verték a fejüket a falba, hogy nem csaptak le korábban az irányítóra. A New England játékosa az első kezdő irányító, aki öt Super Bowlt nyert, és az első, akit négyszer is a nagydöntő legjobbjának választottak meg. Tizenkétszer kapott meghívót a Pro Bowlra, kétszer lett az alapszakasz legértékesebb játékosa.

2008-ban súlyosan megsérült, a szezonnyitón a Kansas City safetyje, Bernard Polland szerencsétlen tackle-je után a Patriots játékosának bal térde ment tropára. A sérülését követő szezonban parádésan tért vissza a szezon első meccsén 378 yardot és 2 touchdownt passzolt a Buffalo Bills ellenében, a 2009-es idényben az év visszatérőjének is választották.

A 21. század legjobb irányítójának választott játékosa eddig 208 sikert jegyzett, 61 vereség mellett, ezzel első helyen áll a New England örökranglistáján Peyton Manning előtt – Manning 200–92-es mutatóval vonult vissza.

Brady köztudottan borzasztóan odafigyel magára, így talán nem is olyan meglepő, hogy 40 éves korára még mindig rengeteg időt tölt a futballpályákon, visszavonulásáról eddig csak spekulációk szólnak, ő maga hallani sem akar róla még évekig.

Fotó: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik