Sport

Pásztory Dóra lepattan Hosszú Katinka stábjáról

Véleményvezér, családanya, paralimpiai bajnok – így mutatta be Azurák Csaba csütörtök esti műsorában Pásztory Dórát, akit a “hosszúkatinkaságról” és egyéb közéleti bukófordulókról faggatott.

Sydney és Athén paralimpia bajnoka érdekes személyiségén kívül a meghívást annak köszönheti, hogy a budapesti világbajnokság előtt bő két héttel “beleállt” Hosszú Katinkába.

Pásztory Dóri: Elegem van abból az elvakult imádatból, ami Hosszú Katinkát övezi
A kétszeres paralimpiai bajnok szerint Hosszú összefogásra szólít fel, amikor neki szüksége van rá, de hallgat, amikor más érdekében kellene felszólalnia.

Az írás hatalmas visszhangot váltott ki és természetesen megosztotta az olvasókat. Pásztory az I/I Azurák Csabával műsorban elmondta, nagyon reméli, hogy a budapesti vizes világbajnokság után tud majd személyesen is beszélgetni Hosszú Katinkával. Arról is beszélt, hogy Hosszú Katinka sportolói nagysága számára ugyanolyan csodálatos, mint bárki számára. Szerinte a vb ideje alatt a sportolókra kell figyelni, a közéleti vitákat a sportesemény után kell folytatni.

Összefutunk versenyeken, de nincs köztünk olyan személyes kapcsolat, hogy én föl tudnám emelni a telefont, és felhívom. A nyílt levél megfogalmazása előtt kétszer is kerestem hivatalosan Hosszú Katinka stábját, de sikertelenül próbáltam interjút kérni az úszónőtől. Lepattantam a stábjáról

– fogalmazott Pásztory Dóra a műsorban.

A kétszeres paralimpiai bajnok az interjú lehetőségéről továbbra sem mondott le. Még mindig választ vár Hosszú Katinka stábjától arra, hogy van-e lehetőség erre. Azzal ugyanakkor tisztában van, hogy a vizes vb ideje alatt erre nem lesz lehetőség.

Azt maximálisan tiszteletben is tartom, hogy ez a verseny időszaka, neki most semmi mással nem szabad foglalkozni

– mondta. A vb után viszont szeretne beszélgetni Hosszú Katinkával, akit sportolóként rendkívül tisztel, de nem ért egyet a kommunikációs stratégiájával.

Ő csak azzal kapcsolatban nyilatkozik, ami neki fontos

– fogalmazott a paralimpiai bajnok.

Arról is beszélt, hogy fontosnak tartja: a vb alatt a versenyzőkre irányuljon a figyelem.

Az úszók nagyon-nagyon keményen készültek erre a világbajnokságra. Nekik semmi közük ahhoz, hogy milyen téglából építették az uszodát, és hányszor kellett felújítani, és a költségeket újragondolni. Úgyhogy szerintem az a versenyzők iránti tisztelet, hogy a versenyek ideje alatt az ő eredményeikre koncentrálunk, és tényleg a szurkolásról szól ez az időszak

– fogalmazott Pásztory Dóra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik