Sport

Laki Lukács csuda dolgokat művel a levegőben

Laki Lukács, tavaly azt nyilatkozta, addig nem nyugszik, amíg világbajnok nem lesz. Különös sportágat választott magának 16 éves srác; szélcsatorna sportoló.

Hogy jó úton jár terve elérésében, azt jelzi, hogy a hétvégén harmadik lett a francia nemzeti szélcsatorna bajnokság open freestyle kategóriájában. Lukácsot az ismert cseh szélcsatorna edző, Jonas Krasa készített fel erre a versenyre.

Lukács minden alkalommal kitartóan edz, emellett nagyon jó érzéke is van a csatornasporthoz. Ha így folytatja, minden esélye megvan arra, hogy világbajnok legyen

– jellemezte tanítványát az edző.

Laki Lukács csuda dolgokat művel a levegőben Forrás: Laki Lukács

Laki Lukács négy éve hobbiból kezdett el szélcsatornázni, ám hamar kiderült, hogy tehetséges, így a hobbiból gyorsan szenvedély lett, ami rangos világversenyek egyre előkelőbb helyezéseit eredményezte számára.

A Space Devils Sport Klub színeiben versenyző fiú a világ legrangosabb profi szélcsatorna versenyén, a Wind Games-en 2015-ben az ötödik helyen végzett, a tavaly októberi varsói világkupán pedig a hetedik helyezést érte el. „A célom, hogy világbajnok legyek, amiért mindent megteszek.

Évente közel száz órát repülök, sok esetben külföldön, ami iskola és tanulás mellett nem egyszerű

– mondja a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium kilencedik osztályos tanulója.

A szélcsatorna sportról és a versenyről:

A Francia Nemzeti Ejtőernyős Szövetség égisze alatt megrendezett nemzeti bajnokságon hat kategóriában indulhattak a versenyzők, akik között volt belga és holland is. A lesquini Weembi csatorna adta a bajnokság helyszínét, amely az egyik legnagyobb szélcsatorna a világon. A 15 méter magas, 5,2 méter átmérőjű csatornában a szél elérheti a 300 km/h-s sebességet is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik