Szórakozás

16 ezer méterről “zuhantak” a magyar sportolók és sztárok

Olimpikonok és hírességek tesztelték Magyarország első szélcsatornáját, amely segítségével átélhették, milyen érzés 16 ezer méterről zuhanni.

Olimpikonok és hírességek tesztelték Magyarország első szélcsatornáját, amely segítségével átélhették, milyen érzés 16 ezer méterről zuhanni. A Csepel Művek Ipari Parkban tartott hivatalos megnyitón Kozmann György teljesen elszállt az élménytől, Gianni pedig megfogadta, ejtőernyővel is kipróbálja, milyen több ezer méterről a szabadesés.

Kozmann György olimpiai bronzérmes kenus, Tóth Dávid és Kulifai Tamás olimpia ezüstérmes kajakosok, valamint Mádai Vivien és Gianni kipróbálták, milyen szárnyak nélkül repülni: a Skyward szélcsatorna által minden résztvevő megtapasztalhatta a szabadesés élményét.

Az egyedi fejlesztésű első magyar mobil szélcsatorna egy olyan szabadesés-szimulátor, amelyen nemcsak profi ejtőernyősök gyakorolhatnak, hanem kezdők is. Mindezt teljesen biztonságos körülmények között, oktató segítségével.

Az első merész jelentkező Mádai Vivien volt, aki bár tapasztalat nélkül, mégis rutinos ejtőernyős módjára vált a szelek úrnőjévé. Ezen felbátorodva már nem haboztak a résztvevők a szélcsatorna kipróbálásában.

Tóth Dávidot és Kulifai Tamás sem kellett rábeszélni az „ugrásra”, akik szintén profi módon birkóztak meg a széllel. Gianni és Kozmann György abba sem akarta hagyni a lebegést, akiknek végül olyan jól sikerült a szabadesés, hogy még Felix Baumgartner is megirigyelte volna, aki ugyanannyi időt zuhant a világrekord 39000 méteres ugrása alatt, mint amennyi időt a hírességek a levegőben töltöttek.

A sportolók és a sztárok annyira élvezték a nem mindennapi lebegést, hogy örömmel sorba álltak volna egy újabb körre, így megfogadták mindenképpen visszatérnek a Csepel Művek Ipari Parkba, hogy megosszák az élményt családjukkal, barátaikkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik