Sport

Helyreigazítás

24.hu
24.hu

2017. 03. 14. 16:16

2017. 03.02 -án megjelent, Orbán fogorvosa az Ironmant fúrja című cikkükben valótlanságokat állítottunk.

„Az egy-egy hosszú hétvégén lebonyolított sportesemény mégsem tartozik az olimpiákon is érdekelt Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) vagy annak tagszervezete, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) égisze alá.

Egyszerű sportpárhuzammal: pont úgy semmi közük egymáshoz, mint a profi boksznak az amatőrhöz, a WBC- nek a Nemzetközi Boksz Szövetséghez vagy annak tagszervezetéhez, a Magyar Boksz Szövetséghez.”

Ezen két bekezdés nem a valóságot írja le, mert valójában minden Magyarországon rendezett duatlon, triatlon és multisport versenynek és sportrendezvénynek a verseny és a rendezési engedélyét a Magyar Triatlon Szövetség adja ki. Nem rendezhető az MTSZ hozzájárulása, ellenőrzése és jóváhagyása nélkül semmilyen verseny, így Ironman sem, ahogy nem rendezhető Challenge típusú triatlonverseny sem.

 

„A WTC-nek és a magyarországi jogtulajdonosnak, a Kropkó Promotionnek (KP) tehát semmi köze a Magyar Triatlon Szövetséghez. A sporttörvény 67. paragrafusának első bekezdése szerint mégis: sportrendezvény a szakszövetség, illetve a sportági szövetség által meghatározott előírások, valamint a külön jogszabályban foglaltak szerint szervezhető.”

Jelen állítás nem fedi a valóságot, mert a Kropkó Promotion Kft. –nek nem csak sportról szóló 2014.évi I. törvény 67.§-a alapján van köze a Magyar Triatlon Szövetséghez, hiszen eme sportági szakszövetség tagja és írásos nyilatkozattal elismerte, hogy annak alapszabályát, versenyszabályzatát és egyéb szabályzatait magára nézve kötelezőnek ismeri el.

„Ezt látszott alátámasztani, hogy a KP Kft. 2016-ban további rendezvényre kért engedélyt. Májusi velencei versenyét azonban az utolsó pillanatban a rendőrség lefújta, mert a szombatra tervezett esemény előtt egy nappal kapott egy levelet az MTSZ-től arról, hogy a szakszövetség véleménye szerint a KP Kft. nem tudja lebonyolítani a versenyt. Ezért azt lefújták.”

A szerző a valóságot hamis színben tünteti fel az állításaival. A velencei versenyvezető Kropkó Promotion Kft. vonta vissza a Fejér Megyei Rendőrkapitányságon az útbiztosítási és útzárási kérelmét. Erről a szövetség írásos nyilatkozattal rendelkezik. Ezentúl a szervező, a honlapján közétett velencei verseny versenyszabályzatában a Szövetség versenyszabályzatát jelölte meg érvényes versenyszabályzatának. Alapvetően nem csak a Magyar Triatlon Szövetség alapszabályát kell az MTSZ tagszervezetének, a Kropkó Promotion Kft. -nek betartania, hanem az MTSZ versenyszabályzatát is, főleg abban az esetben, ha ezt megjelölve rendez versenyt. MTSZ versenyt a versenyszabályzatban megjelölt módon kell engedélyeztetni. Ennek a Kropkó Promotion Kft. nem volt hajlandó eleget tenni és ezért fújták le inkább a versenyt.

 

„A 22-es csapdájának érzik, hogy az állami támogatás szövetség felé történő elszámolásához pont azok a teljesítési igazolások és számlák kellenének, amelyeket nem kapnak meg az alvállalkozóktól, és amelyek hiánya miatt az MTSZ nem szerződik velük.”

A cikkben megjelentekkel szemben a valóság, hogy Kropkó Péterék aláírták a versenyen dolgozó alvállalkozók teljesítési igazolásait és számláit. Hamis az állítás, hogy nem kaphatják meg! Ezek másolatban az MTSZ rendelkezésére állnak. Az eredeti példány Kropkó Péteréknél van. A gond az, hogy ebből nem lett kifizetve semmi.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.