Sport

Csak hazafelé a repülőn fogta fel a 17 éves magyar fiú, hogy megnyerte az Australian Opent

Piros Zsombor szombaton megnyerte a juniorok versenyét az Australian Openen, így Fucsovics Márton után ő a második magyar fiú teniszezőnk, aki Grand Slam-tornát nyert. A 17 éves játékos vasárnap érkezett haza Melbourne-ből, a reptéren nyilatkozott a Nemzeti Sportnak és most is elmondta, amit már korábban, hogy ezzel a győzelemmel önmagát is sikerült meglepnie.

A repülőn sikerült felfognom, hogy bajnok vagyok

– mondta Piros Zsombor, aki élete végéig megőrzi majd ezt a serleget.

Azt is mondta, hogy a döntő volt a legnehezebb mérkőzése a tornán (míg korábban minden meccsét lehozta vesztett játszma nélkül, a fináléban szetthátrányból fordítva győzött), mivel izraeli riválisa, Isai Oriel fizikálisan kétszer olyan erős, mint ő, már felnőtt adottságai vannak.

Egy hajszálon múlt szerinte az egész.

Három-négy olyan mélypont volt, amiből legvadabb álmomban sem reméltem, hogy fel tudok állni. A mélypontról felállni egyedül nem biztos, hogy sikerült volna, de a szurkolók buzdítottak végig és szerencsére sikerült

– mondta azzal kapcsolatban, hogy szép számú magyar tábor szurkolt neki a helyszínen. A végén a Himnuszt is elénekelték neki, Piros Zsombor majdnem megkönnyezte.

„Nagyon sok ember, amikor megnyeri a junior Grand Slamet, kicsit elszáll és azt hiszi, hogy ez annyit ér, mint egy felnőtt Grand Slam. Én nem így vagyok vele, tudom, hogy a junior és a felnőtt között akkora különbség van, hogy azt nem lehet elmondani. Dolgozni kell tovább” – mondta a 17 éves Piros Zsombor.

A nyitóképen a fiúk mezőnyében győztes Piros Zsombor és a lányok közt diadalmaskodó Marta Kostjuk. Fotó: Getty Images Hungary/Pat Scala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik