Sport

Hiába mondott le Gyárfás, tovább ömlik rá a szutyok

Gyárfás Tamás korábban azért ajánlotta fel saját cége, a St. Plusz Kft. tulajdonában lévő Angol utcai ingatlanát – a köznyelv Nap TV-székházként ismeri -, mert a a Margitszigeten felajánlott állami irodát kicsinek találta a Bp2017 Nonprofit Kft.

A Nemzeti Cégtár oldalán mellesleg a mai napig a sziget, a Hajós Alfréd sétány 1. van megjelölve, mint a cég székhelye.

Talán ezért, meg azért is érdekes az az információ, amit a hvg.hu kukázott ki Gyárfás Tamás lemondása után, mert az egykori MÚSZ-elnök a korábbi hírek szerint ingyen adta használatba ingatlanát.

Most a lap kiderítette, mennyibe került az ingyen. A 2017-es vizes vb-t szervező a Bp2017 Nonprofit Kft. 28,08 millió forintot költött az egykori Nap-kelték helyszínéül szolgáló Angol utcai székház „saját igénye szerint rendbehozatalára”.

Tudni kell, Gyárfás Tamás társelnöke a Bp2017 Nonprofit Kft.-nek, amely cégjegyzésre jogosult ügyvezetője egyben az úszószövetség főtitkára, Szántó Éva.

További érdekesség, hogy miközben kedd reggel lemondott posztjáról Gyárfás Tamás a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a Magyar Közlönyben megjelent, tovább dagad a Dagály ára. A vizes-vb megrendezés összköltségéhez a kormány újabb 7,2 milliárd forintot ad.

Október végén az Átlátszó még azt írta, számításai szerint a világverseny uszodával, gátépítéssel, területfejlesztéssel, rendezési költségekkel együtt összesen 90 milliárd forintot emészt fel.

Ha ehhez hozzáadjuk a 7,2 milliárdot, úgy már majdnem egy kerek százasnál járunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik