Sport

Szenzációs TD-passzal és méretes zakóval tért vissza Amerika leggyűlöltebb játékosa

Vasárnap elérkezett az NFL-szezon egyik legjobban várt pillanata: újra játszott Colin Kaepernick, akiről az utóbbi időben nem a játéka miatt cikkeztek, hanem mert az amerikai himnusz alatt féltérdre ereszkedve tüntetett a rendőri túlkapások ellen, ami miatt bizony jó sokan megutálták. A térdelés egyébként ezúttal is megvolt a meccs előtt.

Kaepernicknek a második negyedben volt egy szenzációs, 53 yardos touchdown-passza, amivel Torrey Smith futott be a célterületre,

de nagyjából ennyi öröme lehetett a San Francisco 49ersnek a mérkőzésen. Merthogy a Buffalo Bills a vártnál is sokkal simábban, 45-16-ra nyert otthon, a Frisco így 1-5-tel áll a divíziója utolsó helyén. Kaepernick 187 passzolt yarddal zárt.

Kaepernick touchdownt érő passza:

Nincs NFL-játéknap történelmi pillanat nélkül és most sem volt: a Dallas Cowboys újonc irányítója, a Tony Romo sérülése miatt mélyvízbe dobott Dak Prescott első 176 passzkísérlete során egyszer sem adta el a labdát. Bár ez a páratlan sorozat a Green Bay ellen megszakadt, így is megdöntötte Tom Brady 162-es rekordját, nem mellesleg 247 passzolt yarddal, közte három TD-átadással idegenben vezette 30-16-os győzelemre csapatát.

A félidőben a Packers halhatatlanjai közé választották a legendás Brett Favre-t, akinek volt pár jó szava a Dallas irányítójához:

Ha már szóba került Tom Brady, a Pats irányítója eltiltása óta először játszott hazai pályán, rögtön gurított egy elég masszív teljesítményt: 376 passzolt yard, 35-ből 29 jó átadás, háromszor touchdownhoz asszisztált. Nem is lehetett más a vége, mint a Bengals elleni 35-17-es győzelem, ami így leírva simábbnak tűnik azért, mint amilyen maga a meccs volt.

A vasárnap legnagyobb meglepetése, hogy a Miami Heat könnyedén verte 30-15-re a Pittsburgh Steelerst. Ha mindez nem lenne elég, Ben Roethlisberger térdsérülést szenvedett, műteni kell, a New England Patriots ellen biztosan nem játszik.

Can Newton visszatért az előző szezonban nagydöntős Carolina Panthersbe, amely azonban 41-38-ra kikapott a New Orleans Saintstől. Drew Brees 465 passzolt yarddal zárt (közte négy TD-átadás), az alapszakaszban ez volt 15., legalább 400 yardos meccse, amivel utolért a vonatkozó örökrangsor élén Peyton Manninget. (Fotó: Getty Images/Brett Carlsen)

Eredmények – NFL, alapszakasz

Buffalo Bills – San Francisco 49ers 45-16

Chicago Bears – Jacksonville Jaguars 16-17

Detroit Lions – Los Angeles Rams 31-28

Miami Dolphins – Pittsburgh Steelers 30-15

New England Patriots – Cincinnati Bengals 35-17

New Orleans Saints – Carolina Panthers 41-38

New York Giants – Baltimore Ravens 27-23

Tennessee Titans – Cleveland Browns 28-26

Washington Redskins – Philadelphia Eagles 27-20

Oakland Raiders – Kansas City Chiefs 10-26

Green Bay Packers – Dallas Cowboys 16-30

Seattle Seahawks – Atlanta Falcons 26-24

Houston Texans – Indianapolis Colts 26-23 – hosszabbításban

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik