Sport

Bosszantó veszprémi pontvesztés a kézilabda BL-ben

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a Telekom Veszprém a lengyel Wisla Plock otthonába látogatott. A magyar együttes a Flensburg elleni döntetlennel kezdett, majd hozta a kötelezőt a Schaffhausen ellen.

A lengyel gárda mindkét összecsapását elbukta, igaz a Barcelona Lassa és a PSG volt az ellenfelük. Xavi Sabaté dolgát nehezítette, hogy Ivan Sliskovic és Cristian Ugalde is maródi volt, ráadásul a csütörtöki edzésen Nagy László eltörte az ujját.

A Veszprém nem őriz túl szép emléket a plocki csarnokról, a tavalyi kiírás első fordulójában csak döntetlenre végzett ott, amely Carlos Ortega edző állásába került.

Az első félidőben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a magyar gárda háromszor tudott vezetni két góllal (3-5, 4-6 és 10-12), míg a Plock egy gólnál többel eggyel sem ment. A játékrész utolsó két percében mindkét gárdából kiszórtak egy embert (Kwiatkowski és Schuch), a veszprémiek az utolsó támadásnál pedig lehozták a kapust, így emberfölényben támadhattak, Ancsin pedig gólt is szerzett, amellyel 12-13-al vonultak félidőre.

Az első félidő kiemelkedően legjobb játékosa a veszprémi Aron Palmarsson volt, az izlandi hétszer talált a kapuba.

A második játékrész elején egy kisebb rövidzárlat után három hazai gól is született egymás után, majd a mérkőzés során először vezetett két góllal a Plock (17-15). A hátrányt sikerül ledolgozni, 45 perc után 19-19 állt az eredményjelzőn, majd folytatódott a gólváltás.

Renato Sulic nagyon elemében volt, a hetedik góljával 23-23-ra egalizált. Egygólos hazai vezetésnél (24-23), kilenc perccel a vége előtt Marko Tarabochia kiállítása miatt emberelőnybe került a Veszprém, két szerzett góllal pedig sikerült is átvenni a vezetést (24-25).

Az utolsó öt percre 25-26-al fordultak a csapatok, miután Sulic és José Toledo páros kiállítása után Lékai Máté a szélről szerzett gólt. Marko Kopljar találatával kettő volt ide, a különbséget pedig a gyors lengyel válasz után Palmarsson állított vissza (26-28).

Két perccel a vége előtt Dmitry Zhitnikov felhozta őket mínusz egyre, 38 másodperccel a vége előtt pedig Sime Ivic nyolcadik góljával egyenlíteni tudott, miután a kapus védeni tudta Palmarsson átlövését (28-28). Tíz másodperccel a vége előtt Ivicet kiállították, a megítélt hetest azonban Momir Ilic kihagyta, így döntetlen lett a vége.

Három forduló után a Veszprém két döntetlennel és egy győzelemmel áll, míg a Plock két vereség után az első pontját szerezte.

Eredmény – Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 3. forduló

Wisla Plock – Telekom Veszprém 28-28 (13-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik