Sport

Halep vért izzadva tudta csak legyőzni Babos Tímeát

Az amerikai nyílt teniszbajnokságon 31. helyen kiemelt Babos Tímea szombaton az ötödikként rangsorolt Simona Halep ellen lépett pályára a harmadik fordulóban a legendás Arthur Ashe Stadionban. Korábban kétszer találkoztak egymással, mindkétszer Halep nyert.

A soproni játékos ezúttal kissé megilletődötten kezdett, román ellenfele ellenben nagyon magabiztos volt, nem csak kihasználta Babos minden hibáját, de nagyon jól is játszott. Halep már 4-0-ra vezetett, amikor Babos először nyert játékot. A magyar játékos a játékrész közepére összekapta magát, és bár a korábbi világranglista második Halep 25 perc alatt nyerte meg 6-1-re az első játszmát, voltak biztató jelek a folytatásra.

A második szett elején, 1-1-nél el is vette ellenfele adogatását, és bár egyből játékot veszített adogatóként ő is, egy maratoni gém végén visszavette a brékelőnyt. Halepet teljesen összezavarta, hogy Babos ennyire feljavult,

a 23 éves magyar játékos 6-2-vel harcolta ki a döntő szettet.

Álomszerűen indult a harmadik játszma is, Babos fogadóként nyert játékot. Igazi hullámvasutazás volt ez a találkozó, mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy a döntő szett derekán Halep játéka javulni kezdett, Babos bakizgatott, így hiába volt 2-0 és 3-1 is a magyar játékosnak, 4-3-ra már a román játékos vezetett. Volt még fordulat a meccsben: Babos három bréklabdát hárítva hozta a saját adogatását, utána azonban ő nem tudott fogadóként játékot nyerni, pedig minden esélye megvolt rá.

A meccsben maradásért kellett adogatnia Babosnak, és bár 40-15-re vezetett, végül kettős hibával veszítette el a meccset. A mérkőzés 2 óra 10 percen át tartott.

“Amennyire nehezen indult a meccs és nem tudtam mit kezdjek ellene, annyira feljavultam és jól kezdtem játszani! Egy nagyon magas színvonalú meccs volt.

Ilyet ritkán mondok, de életem egyik legjobb meccse volt.

Életem egyik legjobb tenisze volt, amit valaha játszottam. Emiatt boldog lehetek, de természetesen szomorú is vagyok, hogy nem nyertem. Fizikailag nem volt egyszerű meccs, tízből hét labdamenet hosszú, elég „zűrös” volt. El is fáradtam, de ilyen a tenisz. Próbálok regenerálódni a páros előtt. Nagyon jó dolog, hatalmas élményt jelent egy ilyen meccset játszani az Arthur Ashe Stadionban a világ egyik legjobbja ellen. Végre egy kicsit megtört a „Grand Slam-fóbia”, tudtam Grand Slamen is jól játszani! Ez nagyon motiváló és pozitív a jövőre nézve” – nyilatkozta Babos a babostime.hu-nak.

Eredmény – US Open, 3. forduló, nők

Simona Halep (román, 5.) – Babos Tímea (magyar, 31.) 6-1, 2-6, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik