Sport
Fradi szurkolók (fradi szurkolók, )

Leváltják vezetőiket a Fradi ultrák?

24.hu
24.hu

2016. 04. 26. 13:27

Az FTC vezetését támadó Fradi-ultra honlap szerint a kint maradt szurkolók elégedetlenek saját vezetőikkel. A 24.hu úgy értesült, a többség már elfogadná Kubatov Gábor klubelnök ajánlatát.

Az egyik Fradi-ultra vezető, Molnár Krisztián tulajdonában lévő fradimob.hu szerint sok, eddig nem szkennelt szurkoló elégedetlen a klubbal tárgyalást folytató ultra vezetőkkel, akik egy februári ankétjukon még tárgyalást sürgettek Kubatov Gábor klubelnökkel, de amikor ez összejött, akkor kompromisszumok helyett csak követelőztek.

Az FTC elnöke a közvéleményt is meglepte, amikor leült tárgyalni a bajnokságot nagy fölénnyel megnyert labdarúgók mérkőzéseit másfél éve bojkottáló drukkerek hangadóival. Az egyesület ajánlatot tett a kint maradtaknak, amit azonban utóbbiak vezetői elutasítottak.

A legolvasottabb Fradi szurkolói oldal, a FradiMob két szavazást is indított. Az elsőben arra voltak kíváncsiak, a klub vagy a szurkolói csoportok ajánlata tetszik inkább az olvasóinak, akiknek a többsége szkennerellenes.

Az eredmény számunkra is meglepő. A főoldalról időközben lekerült szavazás jelenlegi állása szerint 2798 drukkerből 1.788 (63,9 %) hajlandó lenne elfogadni a szkennert, ha olcsóbb így a belépője – ezt a klub ajánlotta fel -, míg mindössze 1.010-en (36,1 %) fizetne inkább többet a belépőért, csak ne legyen szkenner – ezt a Tábor vetette fel.

Forrás: fradimob.hu

Az ultrák első számú vezetőjének kikiáltott Hamberger Ádám, a Capo, vagyis az előénekes pedig pont arra hivatkozva utasítja el az egyezséget, hogy szerinte a többség nem vállalná a szkennelést. Ennek tükrében újabb, jelenleg is zajló szavazást indított a Fradimob, amelynek tulajdonosa, Molnár Krisztián (Eserká), a testvére, Molnár Balázs (Kalán) és Hamberger egyaránt ott ültek a klubbal folytatott egyeztetéseken az asztalnál, akkor még egészen biztosan egy oldalon. A kérdés egyszerű:

Forrás: fradimob.hu

Az állás az előzmények és a Capo állásfoglalásának ismeretében szintén több mint meglepő, az ultrák kétharmada bizony elfogadná a klub ajánlatát.

Úgy tudjuk a Ferencváros vezetése az alábbiakat kilenc pontos ajánlatot tett az ultráknak:

  • Amennyiben az ajánlat elfogadásától számított két bajnoki éven belül nem történik botrány, nem tapasztalható elfogadhatatlan viselkedés sorozat a lelátón, a stadionban és annak környékén, akkor a klub megszünteti a kötelező szkennelést, opcionálissá teszi a vénalenyomat megadásához kötött beléptetést.
  • a B1, B2, B3 szektorokban 50 százalékkal csökkenti az árakat.
  • Rendszeresen tart szurkolói ankétot. (Az elmúlt egy hónapban ez kétszer is megtörtént)
  • Visszavonja a kabala sast.(A pályázat már most is fut)
  • Összefésüli a meglévő Szurkolói Kódexet a beszkennelt szurkolói csoportok vezetőinek javaslataival. (E-mailben lehet javaslatot tenni)
  • A beszkennelt szurkolói csoportok képviselőt delegálhatnak a Baráti Kör elnökségi és az FTC közgyűlés üléseire.
  • A klub rendszeres egyeztetéseket tart a beszkennelt szurkolói csoportok vezetőivel.
  • Érvényesnek ismeri el a korábbi kitiltások március végi felfüggesztését.
  • Haladéktalanul megvizsgálja a biztonsági szolgálat működését, mindent megtesz a panaszok megszüntetéséért.

Információink szerint a háttérben valóban hatalmas az elégedetlenség, az ultrák vezetői sem egységesek. Úgy tudjuk, a tárgyalási folyamatok katalizátora, Molnár Krisztián (Eserká) már be is szkennelt pár hete és a kupadöntőn ott is lesz, méghozzá annak a 2010-ben elhunyt Karsai Ferencnek (Hypos) a testvérével, akit a Fradi Tábor a vezetőjeként tisztelt a kilencvenes években!

Vajon Hamberger Ádámot, az előénekest mi tartja vissza a többség akaratának teljesítésétől? Információnk szerint ez már politikai kérdés.

A háttérben sokan a Jobbikot, és azt a Szilágyi Györgyöt, volt Fradi ultrát sejtik, aki már a tavaly tavasszal kirobban paralimpiai-ügyben is felszólalt a parlamentben, akkor Deutsch Tamást akarta felelősségre vonni, azonnal lemondatni.

Most a Jobbik parlamenti képviselőjeként a Fidesz alelnökét, Kubatov Gábort, az általa irányított klub szurkolóinak befolyásolásával szándékozik gyengíteni.

Molnár és honlapja mindenesetre keményen fogalmaz, de ezúttal nem a klub, hanem a Tábor vezetése felé, a leváltásukat vetíti előre.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.