Foci

Magyar Kupa: fantasztikus gesztussal lepte meg az Újpest a Fradit

Ritka sportszerű tettet hajtottak végre a lila-fehér labdarúgók az év egyik legnagyszerűbb sportélménye előtt.

A Magyar Kupát a Magyar Labdarúgó Szövetség rendezi, és mivel a helyszín már korábban kijelölték és a helyzet is úgy alakult, hogy az Újpest lesz a házigazda, az a ritka helyzet adódott, hogy a lilák pályaválasztóként költöznek be a Ferencváros szentélyébe, a Groupama Arénába, míg az eddigi házigazdák lesznek a vendégek.

Tudni kell, hogy a Fradi-stadiont épp úgy tervezték, ahogy az a legnagyobb kluboknál szokás. Ennek megfelelően, míg a hazai öltöző méreteit, felszereltségét tekintve nagyobb, puccosabb, minden igényt kielégítő, addig a vendég kisebb, egyszerűbb és mintha negatív pszichológiai hadviselésre találták volna ki.

Az öltöző “lehangoló” fekete-fehérben pompázik és még a szükséges feliratok is alacsonyra vannak helyezve, hogy az ellenfélnek lehajtott fejjel kelljen közlekednie

– az Újpest hétfői sajtótájékoztatóján Balajcza Szabolcs rántotta le minderről a leplet.

A csapatkapitány ugyanakkor elárulta, annak ellenére, hogy az a ritka eset állt elő, hogy az Újpest a pályaválasztó, így a szabályok szerint a élhetnének a sokkal kényelmesebb, komfortosabb feltételekkel a lilák, fittyet hányva a két öltöző minőségi különbségére, átengedik a “vendégeknek” a hazait.

Szép gesztus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik