Sport

NFL: Egy döntés, amin még rengeteget fognak vitatkozni

Izgalmas meccset vívott egymással a New York Jets és a New England Patriots az NFL legutóbbi játéknapján, a végjáték pedig olyan volt, amiről biztosan sokáig fog cikkezni az amerikai sajtó. Merthogy a 20-20-s rendes játékidőt követően, a hosszabbítást megelőző éremfeldobásnál történt egy furcsaság.

A Pats nyerte el a választás jogát, Matthew Slater pedig bemondta, hogy ők a kezdésrúgást szeretnék elvégezni. Ez már csak azért is fura, mert a hosszabbításban az NFL szabályai szerint, ha egy csapat az első támadássorozatából touch downt ér el, akkor megnyeri a mérkőzést.

Ezúttal is ez történt: Ryan Fitzpatrick 6 yardos átadását Eric Decker kapta el, a Jets kulcsfontosságú győzelmet aratott.

Fej vagy írás:

A találkozó után a Patriots vezetőedzője, Bill Belichick magára vállalta a balhét, mint mondta, ő adta utasításba Slaternek, hogy ha nyerik az érmefeldobást, akkor a kick offot válasszák. Ezt a játékos is megerősítette, ugyanakkor továbbra sem teljesen egyértelmű, hogy mi lett volna a New England célja (elvileg a másik irányba akarták elvégezni a kezdőrúgást), lehet, csak utólag próbálják magyarázni a bizonyítványt.

A New York-iak mindenesetre köszönték szépen, ezzel a sikerrel a saját kezükbe vették az irányítást, ha nyernek legközelebb a Buffalo Bills ellen, ott vannak a rájátszásban. A New England számára belefért a vereség, a csapat már megnyerte a divízióját.

Véget ért a Carolina Panthers nagy menetelése, Cam Newtonék ugyanis nagy meglepetésre kikaptak Atlantában egy drámai meccsen.

Eredmények – NFL, alapszakasz

Philadelphia Eagles – Washington Redskins 24-38

Atlanta Falcons – Carolina Panthers 20-13

Baltimore Ravens – Pittsburgh Steelers 20-17

Buffalo Bills – Dallas Cowboys 16-6

Detroit Lions – San Francisco 49ers 32-17

Kansas City Chiefs – Cleveland Browns 17-13

Miami Dolphins – Indianapolis Colts 12-18

New York Jets – New England Patriots 26-20 – hosszabbításban

Tampa Bay Buccaneers – Chicago Bears 21-26

Tennessee Titans – Houston Texans 6-34

New Orleans Saints – Jacksonville Jaguars 38-27

Arizona Cardinals – Green Bay Packers 38-8

Seattle Seahawks – St. Louis Rams 17-23

Minnesota Vikings – New York Giants 49-17

Ajánlott videó

Olvasói sztorik