Sport

Rossi majdnem csodát tett a mindent eldöntő futamon

Öt pont döntött a világbajnoki cím sorsáról.

A Yamaha spanyol versenyzője, Jorge Lorenzo nyerte vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának idényzáró futamát Valenciában, ezzel a világbajnoki címet is elhódította.

Az első helyről rajtoló 28 éves motoros pályafutása ötödik összetettbeli elsőségét ünnepelhette, a királykategóriában pedig harmadszor bizonyult a legjobbnak. A tavalyi és tavalyelőtti győztes spanyol Marc Marquez ezúttal a második, összesítésben pedig a harmadik lett.

A pontversenyt az utolsó futam előtt vezető olasz Valentino Rossit a két héttel ezelőtti, malajziai futamot követően megbüntették, ezért Valenciában az utolsó helyről kellett rajtolnia. Mivel a 36 éves, kilencszeres vb-győztes negyedikként ért célba, összesítésben a második helyen zárta az idényt.

A Moto2 vasárnapi futamát a spanyol Tito Rabat nyerte, itt a világbajnoki cím már korábban eldőlt a francia Johann Zarco javára.

A Moto3 kategóriában a kilencedik helyen végző brit Danny Kent lett a világbajnok, a futamgyőztes portugál Miguel Oliveirának összetettben ezüstérem jutott.

Eredmény – MotoGP, Valencia

1. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 45:59.364 perc
2. Marc Marquez (spanyol, Repsol Honda) 0.263 másodperc hátrány
3. Dani Pedrosa (spanyol, Repsol Honda) 0.654 mp h.

A pontverseny végeredménye 18 verseny után: 1. Lorenzo 330 pont, 2. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 325, 3. Marquez 242

Ajánlott videó

Olvasói sztorik