Sport

Hosszú: országos csúcs és visszalépés

Hosszú Katinka (Array)
Hosszú Katinka (Array)

A magyar úszónő országos csúccsal, a legjobb idővel jutott 100 méter háton az elődöntőbe a kazanyi vizes-világbajnokság hétfői napján. Később jelezte, hogy visszalép a versenyszámtól, mert nem akarja a 200 méter vegyes döntőjét kockáztatni.

A szám rövidpályás világbajnoka az ötödik előfutamban indult, s 58.78 másodperces eredménnyel ért célba, amivel önmaga tavaly szeptemberben, Szingapúrban felállított 59.36 másodperces idejét adta át a múltnak. A célba érkezés után azt mondta, a célt teljesítette, de visszalép az elődöntőtől, mert a nem sokkal utána következő 200 méter vegyes fináléját nem akarja kockáztatni.

„Nagyon örülök, hogy sikerült megdöntenem az országos csúcsot, így még könnyebb szívvel veszek búcsút ettől a számtól, merthogy visszalépek. Ezt így terveztük, hiszen délután a 200 vegyesen semmi sem veszélyeztetheti a jó úszást. Picit fáj a szívem, pláne, hogy első helyről lépek vissza, de ennek most így kell történnie” – mondta az úszószövetség Facebook-oldalának.

Hosszú Katinka vasárnap 200 méter vegyesen az előfutamban, majd az elődöntőben is Európa-csúcsot úszott, és a legjobb idővel várja a magyar idő szerint 18.11 órakor kezdődő finálét. A 100 hát fináléját 17.24 órától rendezik.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik