Sport

Íme, a portugáliai Eb kerete

Vajda Attila (Vajda Attila)
Vajda Attila (Vajda Attila)

Storcz Botond szövetségi kapitány kihirdette a portugáliai (Montemor-o-Velho) Európa-bajnokságon induló magyar csapatot.

A 35 fős keretben akadnak versenyzők, akik több számban is rajthoz állnak, Douchev-Janics Natasa például négy versenyszámban (K-2 és K-4 500 m, K-1 és K-2 200 m) is vízre teszi a hajóját.

Az első válogató és a pénteki elnökségi ülés után Storcz Botond szövetségi kapitány kihirdette a portugáliai Európa-bajnokságon induló magyar keretet. A kapitány ezúttal szabad kezet kapott az elnökségtől, amely személyi kérdésbe nem szólt bele, viszont megszabta a keretet. Az egyik legfontosabb kérdés, a női négyes összetétele volt, végül a Kárász Anna, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa összetételű egység száll harcba az éremért.

„Az olimpiához képest két változás történt a csapathajóban, Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina kikerült a londoni győztes hajóból, helyettük a tapasztalt, háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa visszakerült az egységbe, valamint Kárász Anna szorított helyet magának a hajóban. A női indulók összeállítása némileg nehézkes volt, mert a kontinensviadal időrendjét nehezen lehetett összeegyeztetni a válogatási elvek alapján született indulási lehetőségekkel – mondta a kapitány, aki bízik benne, hogy a vegyes összetételű, fiatal versenyzőkből és tapasztalt olimpiai és világbajnokokból álló válogatott sikeresen szerepel majd az olimpiai utáni, első kísérleti évben.

Az EDF Démász Szeged színeiben versenyző Vajda Attilán és Kárász Annán kívül Bozsik Attila és Horváth Gábor lesz ott az EB-n, akik kenu 2-esben indulnak 200 méteren.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik