Sport

Egygólos vereség a táborzárón

Spanyolországi edzőtáborozásának utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a Videoton FC, az ukrán FC Dnyipro Dnyipropetrovszk csapata egy góllal legyőzte a piros-kékeket.

Akárcsak a Videoton, ellenfelük is ötödik edzőmeccséhez érkezett kedden délután. Az FC Dnipro – amely állandó résztvevője a nemzetközi kupasorozatoknak, és az Európa-liga legjobb 32 csapata között éppen a fehérváriakat a kupából búcsúztató FC Basellel játszik. Első mérkőzésüket a spanyol másodosztály 4. csoportjában szereplő Real Balompédica Linense ellen játszották, itt nem született döntés, és 1-1 lett az összcsapás végeredménye. A Young Boys ellen 1-0-ra, a Rapid Bukarest és a Dinamo Moszkva ellen pedig egyaránt 3-1-re nyertek.

Ezúttal a kék-fehérek a lehető legerősebb összeállításukban kezdték a találkozót. A kezdő tizenegy játékos becsült összértéke 34 millió euró, a legértékesebb labdarúgó a 23 éves ukrán középpályás Yevhen Konoplianka, akinek értéke 10 millió euró.

Azt mindenképpen meg kell említeni, hogy bővült a Vidi edzői stábja, a 41 esztendős Jorge Alberto Lobo Mendonca személyében, aki a portugál első osztályban szereplő Vitória Setúbal csapatától érkezett, ahol szintén pályaedzői feladatokat látott el.

Mladen Bozsovics hálója rezzent meg először, a 12. percben egy beívelt labdára a horvát válogatott Nikola Kalinic robbant be, a kapuba is talált, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A kiegyenlített játék egyre inkább a kék mezes Dnipro akarata szerint folyt, de a Vidi majdnem meglepte ellenfelét: a 26. percben Haraszti Zsolt 24 méterről lőtt, a labdával a keresztlécet találta el. A szünet előtt Kalinic egy beadás után vezetést szerzett a Dniprónak (0–1), akik a fordulás után Szerhij Kravcsenko lövésével majdnem újra betaláltak, de Bozsovics védett. A Videotonból Paraiba került nagy helyzetbe, de fejese elkerülte a kaput. A 48. percben Kravcsenko szabadrúgásánál a Vidi kapusa védett nagyot, majd a szünetben beállt Nikolics Nemanja veszélyeztetett, és Paraiba fejesében is benne volt a gól. A sorcseréket követően a mezőnyjáték dominált, de a fehérváriak előtt adódott még egy nagy egyenlítési lehetőség, ám a 83. percben Jan Lastuvka nagyot mentett Nikolics fejesénél. Így maradt az 1-0, az Európa Ligában még talpon lévő Dnyipro mérte az első vereséget tehát idén a Videotonra.

A Videoton FC tehát három győzelem és egy döntetlen után egy vereséggel zárta a marbellai edzőtábort, a gárda szerdán utazik haza, és szombaton vívja első idei tétmeccsét a Magyar Kupában a ZTZE FC ellen.

Jegyzőkönyv:

Videoton FC – FC Dnyipro Dnyipropetrovszk 0-1 (0-1)

Marbella, Football Center

Videoton FC: Bozsovics – Szolnoki (H. Sánchez, 62.), Kaká (P. Vinícius, 62.), Szekeres A. (Caneira, 62.), Fábio (Tóth B., 62.) – Gyurcsó (Nikolics N., a szünetben), M. Luque (Brachi, a szünetben), U. Nikolics (Mitrovics, 62.), Haraszti (Zsótér, 62.) – Torghelle (F. Oliveira, 62.), Paraiba (Kovács I., 62.)

Vezetőedző: José Gomes

FC Dnipro: 1.félidő: Lastuvka – Mandzuk, Kravcsenko, Ikoom, Douglas – Shakov, Kobakhidze, Konoplianka, Kulakov – Kalinic, Zozulya

2. félidő: Lastuvka – Kravcsenko, Kobakhidze, Kankava, Fedetskij – Ruslan, Andreu, Mazuch, Matheus –Dstrinis, Olijnyik

Vezeteőedző: Juande Ramos

Gólszerző: Kalinic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik