Sport

Sima Videoton győzelem

Kétgólos győzelmet aratott a Videoton FC spanyolországi edzőtáborozásának negyedik mérkőzésén, ellenfelük a háromszoros román bajnok Rapid Bucuresti volt.

Gyorsan vezetéshez jutott a fehérvári gárda, a 3. percben Filipe Oliveira átadásából Nikolics Nemanja talált a kapuba. Majd a 14. percben Filipe Oliveira hosszú passzát Nikolics kezelte le, és a kirohanó kapus mellett gurította a kapuba. A második kapott gól után éledezni kezdett a Rapid, a 24. percben egy szögletet követően kapufát ért el a román gárda. Nikolics továbbra is nagyon élt, a 32. percben 10 méterről a kapu mellé lőtt.

A 55. percben szépített a bukaresti csapat, Danut Coman kapott egy nagyszerű átadást fehérváriak védelme mögött, majd mellre vette a felívelt labdát, és nyolc méterről Tujvel kapujába lőtte. Aztán nyolc perc múlva kialakult a találkozó végeredménye, Torghelle Sándor fejelte el a labdát a kifutó Peterson Pecanha fölött, és közvetlen közelről Kovács István továbbította a bukaresti hálóba azt.

A Videoton utolsó spanyolországi találkozóját 29.-én, kedden játssza, ellenfele az ukrán Dnyipro Dnyipropetrovszk lesz.

Jegyzőkönyv:

Videoton FC – Rapid Bucuresti 3-1 (2-0)

Marbella Football Center

Videoton: Tujvel – Brachi, P. Vinícius, Caneira, H Sanchez – Tóth B. (U. Nikolics – a szünetben), Mitrovics – Oliveira, Kovács I., Zsótér (Kleinheisler – a szünetben) – Nikolics N. (Torghelle – a szünetben).

Pályára lépett még: Fabio, Szekeres, Kaká, Szolnoki, Haraszti, Gyurcsó, Paraiba

Rapid Bucuresti 1. félidő: Pecanha – Grigore, Mardare, Oros, Paun – Vasile, Stoica, Florin Calin, Ciolacu – Martin, Dinu

2. félidő: Pecanha – Roman, Da Silva, Abduran, Ciolacu – S. Grigore, Daescu, Coman, Voicu – Pancu, Dica

Gólszerzők: Nikolics N. 2, Kovács I. illetve Coman

Edzőszemmel:

– Jóval támadóbb felfogásban játszottunk ma, mint a legutóbbi mérkőzésünkön. Az tisztán látszik, hogy a csapat nagyszerűen megtanult, védekezni, és százszázalékosan betartják a játékosok a védekezés szabályait. A támadásainkban több szabad teret kell adnom, ennek a célja az, hogy valóban offenzív és eredményes focit játsszunk. Sok dolgot sikerült megvalósítania a csapatnak azokból, amelyeket a meccs előtt kértem a labdarúgóktól, de szeretném, ha még többet birtokolnánk a labdát, és még több helyzetet sikerülne kidolgoznunk, ezáltal pedig akár ennél is több gólt tudnánk szerezni. Összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal és az eredménnyel is. – José Gomes a Videoton FC vezetőedzője a klub hivatalos honlapján. (http://www.vidi.hu/-ma-mar-tamadobb-szellemben-futballoztunk-)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik