Sport

Sportklub: tart a megújulás, jön a Fightklub?

A Sportklub olyan sportcsatorna szeretne lenni, amely ötvözi a vetélytársak kínálatát. Robognak az új műsorok, jövőre jöhet a küzdősportcsatorna.

Nyílt napot tartott a Sportklub, és az IKO csoporthoz tartozó csatorna munkatársai érthetően felszabadultan vezették körbe a látogatókat a stúdióban és kiszolgáló helyiségekben. Merthogy a 2006-ban indult csatorna nemrég változtatott egy kissé arculatán, és ez be is jött neki.

Szándékoltan friss és lendületes fiatalokkal egészítette ki gárdáját a Sportklub, és új műsorok is születtek, amelyeknek meglepően nagy a nézettsége, még a csatorna képviselői szerint is. Marenec Fruzsina, Sándor Orsi vagy épp Forró Bence képernyőre kerülése az új szemléletet tükrözi.

A Sportklub híradója mellett népszerű a Warmup című magazin, amely a nap kínálatát ajánlja a nézőknek, és a Meztelenül című produkció is sokakat leköt. Horti Gábor műsora a műsorvezető megosztó személyisége miatt is fókuszban van.

Dávid Bence, a csatorna produkciós vezetője elmondta, a meglévő sportcsatornák esszenciáját akarják megjeleníteni a Sportklubon, amelynek kínálatában mindenki megtalálhatja a számításait: aki híradóra vágyik, éppúgy, mint aki minőségi focira, magyar csapatbajnoki meccsre vagy kocsmai sportok eseményeire – az utóbbiak nagyon népszerűek.

(A Sportklubon futnak például az olasz, az orosz, a francia labdarúgó-bajnokság meccsei, a hazai kézilabda-, kosárlabda- és vízilabda-bajnokságok találkozói, a férfikosárlabda Euroliga vagy épp az egyik zászlóshajó, a Sapa Fehérvár hokicsapatának EBEL-meccsei.)

Bár sok kábelszolgáltató nem szerepelteti menüjében a Sportklubot, a lefedettség nagyot emelkedett így is, körülbelül 200 ezerrel nőtt a csatornát elérő előfizetők száma.

Azt is megtudtuk, valójában jó a kapcsolat a magyar sportcsatornák között, és ma már kizárólag a minőségi tartalmakat vásárolják meg. (Egyébként Budapestről megy ki a lengyel Sportklub műsora is.)

Dávid Bence kérdésünkre elmondta, azért nem közvetítik a Sapa Fehérvár minden meccsét, mert vannak ütközések más eseményekkel, még inkább pedig azért, mert a pénteki találkozókkal kapcsolatban a Volán kifejezett kérése volt, hogy tekintsenek el a közvetítéstől, hogy több szurkolók látogasson ki a csarnokba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik