Sport

Hétfőn dől el a Pécs sorsa

24.hu
24.hu

2012. 03. 31. 16:53

Noha eredetileg szombaton döntött volna a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a Pécs 2010 női csapatának sorsáról, erre végül hétfőn kerül sor.

“A fellebbviteli bizottság előtt van a Somogyi-ügy, a pécsiek volt játékosának jogerős bírósági ítélet van a kezében, ami megállapítja, hogy jogos a követelése” – mondta Gencsev Plámen, a szövetség versenybizottságának elnöke. “Első fokon mi is igazat adtunk a kosarasnak, de a döntésünk ellen a klub a 400 ezer forintos fellebbezési díj egyidejű befizetése mellett még fellebbezhet”.

A fellebbezés határideje március 31., mivel ez szombatra esik, ami munkaszüneti nap, így még hétfőn is van lehetőség a fellebbezésre Gencsev szerint, aki hozzátette, nem tudja, hogy a Pécs fellebbezett-e már vagy megteszi-e hétfőig.


Iványi Dalma
, a pécsiek ügyvezetője arról számolt be, hogy fellebbeztek és hétfőn a 400 ezer forintos fellebbezési díjat is átutalják.

“A banki ügyletre hétfőn délután négyig van lehetőségünk. Reménykedünk az ügy számunkra teljesen pozitív elbírásában, vagyis hogy a Győr ellen játszhatunk az elődöntőben” – mondta Iványi.

Az eredeti fegyelmi döntés az volt, hogy a Pécs 20-0-ás különbséggel elveszíti a Vasas elleni, a pályán megnyert két negyeddöntős mérkőzését, és ha kifizeti a határidőig Somogyit, akkor az 5-8. helyért folytathatja. Amennyiben nem törleszt vele szemben, akkor a klubot ki kell zárni a bajnokságból.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.