Sport

Pálinger családot és egy óvodát szeretne

A Győr24-nek vallott terveiről a Győri Audi ETO kapusa.

Pálinger Katalin 3 évvel ezelőtti szerződéshosszabbításakor már jelezte, hogy szeretné befejezni aktív sportolói pályafutását. A kézilabdázó 2007 óta védi az Audi ETO KC csapatának hálóját.

A kapus visszavonulásáról egyelőre hivatalos bejelentés még nem történt. Kelecsényi Ernő klubelnök azonban egy televízió műsorban már tényként beszélt róla. Az elnök hozzátette azt is, hogy természetesen a későbbiekben is számolnak a sportolóval a klubnál.

Valóban befejezem a szezon végén a pályafutásomat, de ez nem volt titok, a szerződésemet így kötöttem meg. Konkrétan még nem esett szó arról, hogy milyen szerepet szánnak nekem a visszavonulásom után, de amikor – Magyarországon egyedülálló módon aktív játékosként – beválasztottak az elnökségbe, azzal is a klub életében való aktív részvételemet biztosították be” – nyilatkozta a Győr24-nek Pálinger Katalin.

A kapusnak számos terve van már a jövőjére nézve. „Azért vonulok vissza, mert családot szeretnék alapítani, nem feltétlenül egyből a szezon vége után, de a közeljövőben mindenképpen. Be fogok iratkozni egy egyetemre. Még nem döntöttem el, hogy milyen szakra, pedig már nagyon közel van a jelentkezési határidő. Nem a diploma megszerzése a legfőbb célom, hanem hogy olyan tudást szerezzek, amit hasznosítani tudok a jövőben, és mindenképpen olyat tanulnék, ami érdekel” – vallott terveiről Kati, aki hozzátette: nagyon régóta tervezi egy magánóvoda indítását.

Soha ne mond, hogy soha! Ennek ellenére én nem látok rá minimális esélyt sem, hogy visszatérjek bármikor” – mondta sportkarrierjéről a 33 éves hálóőr, aki a nemzeti mezt már 2011 nyarán „szögre akasztotta”. „Egyetértek azzal, aki azt mondta, hogy a csúcson kell abbahagyni, ami nagyon nehéz és igazán keveseknek sikerül, de bízom benne, hogy én BL- győztesként fejezhetem be a pályafutásomat” – tette hozzá Pálinger Katalin, aki három olimpián, hat világbajnokságon és hat Európa-bajnokságon szerepelt a magyar együttessel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik