Sport

Gólzáporos magyar siker a vízilabda-Eb-n

A magyar női vízilabda-válogatott sikerrel kezdte az Európa-bajnokságot, miután 19-9-re verte Nagy-Britannia csapatát.

A magyar férfi-vízilabdaválogatott két győzelemmel kezdte a kontinenstornát, szerdán pedig női együttesünk is megkezdte szereplését Eindhovenben. Merész András együttesének első ellenfele Nagy-Britannia volt – érdekesség, hogy a briteket szintén egy magyar, Fekete Szilveszter irányítja.

A találkozó elején többször is emberhátrányba kerültünk, kettőt még sikerült kivédekezni, de a harmadiknál már megszerezte a vezetést a brit csapat. A 4. percben Csabai Dóra lövése után egyenlítettek a mieink, majd Antal Dóra pattintott a kapuba, ezzel már a magyar együttes vezetett.

Az első negyedben még Keszthelyi Rita és Bujka Barbara is betalált, miközben Bolonyai Flóra remekül védett, így 4-1-es vezetésre tett szert a magyar együttes a játékrészben.

A második negyedben Bujka nagyszerű találatával növeltük az előnyt, a britek pedig nem tudtak felzárkózni, Drávucz Rita sem maradt gól nélkül (7-2), Antal Dóra pedig emberfórból volt eredményes (8-3). A britek a félidő előtt egy góllal tudták csökkenteni a hátrányukat, 8-4-es magyar vezetésnél következett a nagyszünet.

A folytatásban továbbra is a magyar fölény volt jellemző, Bujka centerből lőtt gólt kezdésként, a 20. percben pedig már nyolc gól volt a különbség a két csapat között (12-4). Chloe Wilcox ötméteresével szépítettek a britek, de a magyar kezek ezután sem remegtek meg, folyamatosan érkeztek az újabb találatok.

Antal sikeres ejtése után Keszthelyi ötméteresből növelte a magyar gólok számát, majd ugyanő volt eredményes a harmadik negyed végén is. Ellenfelünk erejéből arra futotta, hogy a nyolcgólos különbséget ne engedjék tovább nőni, így a záró játékrész előtt 15-7 volt az állás.

Az utolsó negyedben Gangl Edina kapott lehetőséget a magyar kapuban, aki nagyszerűen teljesített, a britek több támadása is elakadt rajta. Eközben Drávucz két találata után már tíz gól volt a különbség, Csabai Dóra pedig még erre is rápakolt egyet (18-7).

A végére sok izgalom már nem akadt a meccsen, a legnagyobb kérdés az volt, hogy vajon eljut-e a magyar együttes húsz lőtt gólig. Nos, ez végül nem jött össze, a végeredmény miatt azonban így sem szégyenkeznie a Merész-lányoknak, hiszen Magyarország 19-9-re verte Nagy-Britanniát az Eb nyitányaként.

A meccs után természetesen nagyon jó volt a hangulat a csapatnál, a kötelező doppingvizsgálatok utan mindenki hazament pihenni. Holnap délelőtt lesznek akik pihenni fognak, mások megtekintik Eindhoven nevezetességeit, este 8-kor pedig edzés var mindenkire.

A britek legyőzése után két nehezebbnek tűnő meccs következik a csoportban, Hollandia és Oroszország ellen. Szerdán az oroszok 11-10-re legyőzték a házigazda hollandokat.

A kvartettből az első három jut majd tovább, az első egyből az elődöntőbe kerül. Az Eb-n az első ötben kell végeznie a magyar együttesnek, hogy szerepelhessen az olimpiai selejtezőn.

Eredmények – női vízilabda-Eb
A csoport, 1. forduló:
Magyarország – Nagy-Britannia 19-9 (4-1, 4-3, 7-3, 4-2)
A magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 5, Drávucz 4, Antal, Bujka 3-3, Csabai 2, Tóth I., Szücs G. 1-1
Oroszország-Hollandia 11-10 (3-2, 3-5, 2-2, 3-1)

B csoport, 1. forduló:

Spanyolország-Németország 22-12 (7-3, 3-3, 7-4, 5-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik