Sport

Vérten hónapokra kidőlt

A magyar női kézilabda-válogatott a hétvégén két góllal nyert a beloruszok otthonában, de egyik legjobbja, Vérten Orsolya megsérült.

A magyar női kézilabda-válogatott 28-26-ra győzött Fehéroroszországban az Eb-selejtezőn, ugyanakkor a siker mellett egy szomorú esemény is érte a csapatot.

Vérten Orsolya sérülése ráadásul azért sem jött jól, mert a klubcsapata, a Győr két fontos meccset is játszik a héten: először a Debrecen ellen bajnokit, majd vasárnap a Metz ellen Bajnokok Ligája-találkozót.

A kézilabdázónak a comfeszítő izma sérült meg, még nem tudni, hogy részleges vagy teljes szakadásról van szó. Dr. Balogh Péter, a válogatott orvosa a handball.hu oldalnak elmondta, Vérten térde a leérkezéskor sérült meg, egy térdkalács közelében lévő izom sérült meg.

Jelenlegi állás szerint nem kell megműteni Vértent, ugyanakkor a vártnál súlyosabb a sérülése, így két-három hónapot ki kell hagynia.

Hétfőn egyébként a Győr másik klasszisa, Pálinger Katalin is megsérült, fejbe dobták, agyrázkódása miatt kihagyja a DVSC elleni találkozót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik