Sport

Ötödik lett a női váltó az úszó-vb-n

A Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna összetételű magyar csapat a dobogótól messze volt a 4x200 méteres gyorsváltók világbajnoki fináléjában.

Jakabos Zsuzsanna nem sokkal a váltók döntője előtt szerzett hatodik helyet a 200 méteres pillangó fináléjában, de volt ereje a magyar staféta utolsó embereként is. A futam hajrájában a franciák megelőzésére is volt esély, de végül ez nem jött össze.

A tavaly magyar váltó 7:52.39 perces idővel végzett az ötödik helyen, ez kicsivel gyengébb teljesítmény, mint amit a délelőtti középdöntő során úsztak a lányok (7:52.12). A magyar csapat tavaly egyébként Európa-bajnok lett (akkor Jakabos helyett Dara Eszter úszott).

Ha nem láttad a döntőt, itt megnézheted:

A váltó első embere, Mutina Ágnes így nyilatkozott a mostani döntő után: “Személy szerint négy tizeddel gyengébbet mentem, mint egyéniben, de a négyesünk összességében jó volt, már csak azért is, mert a 2009-es római vb 6. helyéhez képest egyet előreléptünk. Igaz, ezúttal a franciák megelőztek bennünket egy kevéssel, így most a második legjobb európai csapat lett itt Sanghajban a miénk, de ígérhetem, jövőre megint mögöttünk végeznek.”

A világbajnoki aranyérem az amerikaiaké lett, ők 7:46.14 perc alatt teljesítették a távot.

Eredmények – 4×200 m női gyorsváltó
1. Egyesült Államok (Melissa Franklin, Dagny Knutson, Katie Hoff, Allison Schmitt) 7:46.14 p
2. Ausztrália 7:47.42
3. Kína 7:47.66
…5. Magyarország (Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna) 7:52.39

Ajánlott videó

Olvasói sztorik