Sport

Negyedik lett a magyar négyesfogathajtó-csapat

Az elrontott akadályhajtás miatt a Lázár Zoltán, ifjabb Dobrovitz József, Dobrovitz József összeállítású csapat egy helyet rontott Aachenben, a négyesfogathajtók legrangosabb versenyén.

A hatszoros világbajnok Lázár egyik lovának a szombati maratonhajtásban elszenvedett nyaksérülése miatt vasárnap nem tudott a tőle megszokott kockáztatós, gyors menetet produkálni, s bár hibátlanul hajtott, jelentős időtúllépése révén 7,34 hibapontot kapott a németországi viadalon.

Ifjabb Dobrovitz ahogy egyéniben, úgy csapatban is hibátlan pályát produkált, de ezúttal neki is volt minimális időtúllépése (0,86), így az öt nulla hibapontos rivális mögött hatodik lett. Apja, a csapatban világbajnok Dobrovitz József időtúllépése mellett három akadálynál is hibázott, ezért az ő eredménye esett ki a csapat szempontjából.

A dobogóért a magyarokkal versenyben lévő svájciaknál ketten is makulátlan menetet produkáltak, ennek következtében a magyarok a negyedik helyre szorultak. A győzelmet a holland trió szerezte meg.

A csapatverseny végeredménye – Aachen

1. Hollandia 284,65 hibapont
2. Németország 287,12
3. Svájc 298,97
4. Magyarország 304,89

Ajánlott videó

Olvasói sztorik