Poszt ITT

Kamuhírrel uszít a menekültek ellen a közmédia is

menekültek magyarkanizsán (Array)
menekültek magyarkanizsán (Array)

Aki a tényekhez ragaszkodna, az fogadjon örökbe egy afrikai családot. A nép inkább gyűlölködni akar.

Az után, hogy a politika szándékának megfelelően a menekültek helyzete határozza meg a közbeszédet, sőt, a kormány egyfajta fenyegetésként tünteti fel a kérdést, megszaporodtak az interneten is a különböző értesülések arról, hogy ezek a vademberek nem tisztelnek se istent, se embert. Tudják, betegségtől az erőszakig mindent hoznak ránk, és aki szerint nem, az fogadjon be egy afrikai családot. Ne is egyet, tízet. A bunkóbb hozzászólók szerint az egyedülálló nők még kifejezetten vágynak is arra, hogy az afrikaiak erőszakot tegyenek rajtuk. Ja, merthogy a farkukkal sem bírnak, ha nőt látnak, erőszakolni akarnak.

A facebookos megosztások és kommentek mezején még csak-csak túllépne az ember a félelemből és tájékozatlanságból fakadó, agresszív megnyilvánulásokon, bár kicsit azért kellemetlen érzés látni ezt a hetven éve nem tapasztalt töménységű gyűlöletáradatot. Az már meredekebb, amikor a fősodratú média – esetünkben a Híradó.hu – asszisztál a folyamathoz.

Elsőként egy meglehetősen marginális bűnügyi portál számolt be arról, hogy a bicskei Tescóban kést rántott egy afrikai menekült a biztonsági őrökre. Sőt, hogy fokozzuk az érzelmi intenzitást, úgy tudják, hogy még egy állapotos hölgy is tartózkodott a közelben. Azt is hozzáteszik, hogy „úgy értesültek”, hogy az autósokat is egyre agresszívabban zaklatják a menekültek, pénzt koldulva, mert állítólag éheznek, pedig a menekülttáborban „ételt és zsebpénzt is kapnak”.

Ezeket az értesüléseket azután a Híradó.hu is átvette. „Késsel hadonászott egy afrikai menekült a bicskei Tescóban” – eléggé fenyegető felütés. Ezek az emberek nyilván azért jönnek ezer kilométereket, hogy leszúrjanak a bicskei Tescóban. Később jutott eszükbe hozzátenni a rendőrségi tájékoztatást is, miszerint volt ugyan menekült, zavartan viselkedett és kés is volt nála, de senkire nem támadt rá, senki nem sérült meg, őt pedig kórházba vitték.

Ez a cáfolat már mindegy is, afrikai menekült akart késelni a bicskei Tescóban és kész. Ha most le merem írni, hogy nagyjából akkora az esély rá, hogy egy afrikai menekült megszúrjon, mint arra, hogy bármely más embertársam megszúrjon az utcán, egészen biztosan lesznek, akik rávágják, hogy akkor fogadjak örökbe egy menekültcsaládot. Persze, adót meg arra fizetünk, hogy bekerítsük az országot és teleszórjuk stadionnal, véletlenül se arra, hogy tisztességesen és emberséggel kezeljék a menekültügyet.

Hogy a menekültek más kultúrához tartoznak? Igen, valószínű, hogy ők annyira nem osztják a gyűlölködés kultúráját, elvégre éppen az űzte el őket az otthonukból. Sok százezer honfitársunkat is részben ez űzte el innen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik