Otthon

9 dolog, amit azonnal dobj ki a hálószobádból

Tudjuk, hogy sokszor nehéz megválni bizonyos dolgoktól, de ígérjük, hogyha betartod az alábbi tanácsokat, akkor sokkal tisztább és hangulatosabb lesz a hálószobád.

Íróasztal

Rossz ötlet, ha részben dolgozószobává alakítjuk a teret, ahol alszunk. A hálószoba arra szolgál, hogy feltöltődjünk, relaxáljunk és kitisztítsuk az elménket. A csekkek befizetéséről való gondoskodás pedig biztosan nem segít ezen.

Felhalmozott kacatok

Úgy tűnik, szüleinknek igaza volt, amikor azzal nyaggatott, hogy mindig tartsuk tisztán a szobánkat. Egy rendetlen háló szorongást okoz, és nehezíti az elalvást. Dobjuk ki bátran a szerteszét heverő kütyüket és a már nem kellő papírhegyeket.

Elhasznált párnák

Mi a legjobb módja, hogy megtudjuk, új párnára van-e szükségünk? Hajtsuk félbe, és ha nem veszi fel eredeti formáját, akkor talán eljárt felette az idő. Ebben az esetben menjünk, és vásároljunk újat. Biztosan jobban fogunk majd aludni.

Fotó: Thinkstock

Könyvek, amiket már elolvastunk

Tény, hogy a könyvek kiváló alapját képezik egy beszélgetésnek, de a hálószobába aligha invitáljuk be vendégeinket. Vegyük le az éjjeli szekrényről a már kiolvasott darabokat, és adjuk kölcsön barátainkat, hogy ők is okulhassanak belőle.

Ruhák, amiket sosem hordunk

Meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy nincs szükségünk tíz ugyanolyan fehér felsőre. Vegyük a fáradtságot és szedjük össze a már elavult ruhaneműinket, és ajándékozzuk el azoknak, akiknek igazán szüksége van rá.

Idejétmúlt technológia

Tízéves mobiltelefon, elromlott laptop és kézi csörgőóra. Egyikre sincs már szükségünk, de mégis a hálószoba szekrényének mélyén lapulnak. Tegyük be mindet egy dobozba, és vigyük fel a padlásra.

Fotó: Thinkstock

Szennyes tartó

Semmi nem emlékeztet jobban az elvégzendő házimunkára, mint egy csordultig pakolt szennyes tartó. Ez még feszültebbé tesz, pláne, ha lefekvés előtt pillantunk rá. Tartsuk inkább a fürdő- vagy mosószobában.

Háziállatok

Csak egyetlen dolgunk van: becsukni a négylábúak előtt az ajtót. Hogy miért? Nemrég elvégeztek egy tanulmányt a háziállatokkal alvó emberekről. A résztvevők 30 százalékát felébresztette éjjel a kedvence, 63 százalékuk az átlagosnál rosszabban aludt, 5 százalék pedig el sem tudott aludni.

Mobiltelefon

Először is: mocskosabb, mint a WC. Sőt, ha lefekvés után még a készüléken böngészünk, nehezebben alszunk el, kevésbé leszünk kipihentek és folyamatosan sugárzás ér.

17 különleges ágyvég, ami hálószobánk dísze lehet
A hálószoba legfontosabb darabja az ágy. Fontos, hogy kényelmes mutatós és szép legyen.

(via House Beautiful)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik