Mobil

Meglepően sok tárhellyel jöhet az új iPhone

Ha igaznak bizonyul a legújabb pletyka, akkor az Apple duplázza a beépített tárhelyet az új iPhone-ban, és 64 GB, 256 GB, illetve 512 GB-os variánsok közül választhatnak majd a felhasználók.

Mivel a Samsung tegnap este  lerántotta a leplet idei csúcsmobiljáról, a robbanós Note 7 utódjának szánt Galaxy Note 8-ról, a világ szeme már az Apple-re és a következő iPhone-ra figyel. Természetesen a pletykagyár már régóta dübörög, legutóbb egy videó járta körbe a netet, amin állítólag az látható, hogy miként próbálgatja valaki a hátlapi ujjlenyomat-olvasót.

A legújabb hírek most a tárhelyről szólnak, a kínai GeekBar nevű szervizcég Weibón közzétett posztja szerint az iPhone 8 háromféle variánsban érkezik: 64 GB, 256 GB, és 512 GB belső tárhellyel. Összehasonlításként: ugyanilyen kapacitásokkal rendelkezik az 10,5 hüvelykes iPad Pro, míg az iPhone 7-nél 32 GB, 128 GB és 256 GB-on terjeszkedhetnek a felhasználók.

Videón tesztelik az iPhone 8-at
Lehet, hogy tényleg a hátlapra került az ujjlenyomat-olvasó?

A forrás szerint bármelyik variánst is választjuk, be kell érnünk 3 gigabájt rendszermemóriával, és az is valószínű, hogy az Apple új A11 chipje kerülhet bele.

Egy korábbi pletyka pedig arról szólt, hogy a telefon képes lesz 4K-s felvételeket rögzíteni 60 fps-sel, ami nagy ugrást jelenthet, hiszen bár rengeteg jelenlegi csúcsmobil képes 4K-ra, 30 fps a korlát. A képkockák rögzítése egyben zabálja is a tárhelyet, így ha ez a híresztelés igaz, akkor ésszerű döntésnek tűnik a tárhely hizlalása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik