Mobil

Parádés funkcióval rukkolt elő az Instagram

Mostantól sokkal érdekesebb lesz privát üzenetben képeket küldeni egymásnak az Instagramon, mert egy új eszköznek köszönhetően már mi is küldhetünk vissza fotót, méghozzá olyat, amit kedvünkre dekorálhatunk, akár a kapott képet felhasználva.

Az Instagram a héten ráncba szedte a kommentszekciót, ahogy írtuk: sokkal átláthatóbb lett a hozzászólásokat egybegyűjtő felület, már egymás alá kerülnek az egyes kommentekre érkezett válaszok. Egy újabb, kimondottan vicces fejlesztéssel most a Direct, azaz privát beszélgetések használatára próbálja buzdítani felhasználóit a képmegosztó.

Forrás: Instagram

Mostantól már fotókkal és videókkal is válaszolhatunk egyes képekre, videókra a privát üzeneteken belül. Ehhez egyszerűen a kapott kép alatti Reply (Válasz) gombra kell tappolni, amire előugrik a kamera.

A válaszok automatikusan tartalmazzák annak a posztnak a matricáját is, amire reagálni szeretnénk, ez a válasz jobb felső sarkában jelenik meg egy kedvünkre átmozgatható négyzetben. Például ha egy kutyusos képet kaptunk, akkor az eb képét bárhová helyezhetjük a saját válaszunkban. Hogy a végeredmény mennyire lesz vicces, csak a kreativitásunktól függ.

Forrás: Instagram

Egy másik lehetőség, hogy még a fotó elkészítése előtt a matricára bökünk, ekkor egy osztott képernyős mód jelenik meg, amin a matrica felülre kerül, az alsó sávba pedig bármi mást fotózhatunk. Utána pedig dekorálhatjuk, firkálhatjuk kedvünkre. Az elkészült mű le is menthető a telefonra.

A frissítések az Instagram 10.34-es verziójával érkeztek iOS-re és Androidra.

(Kiemelt kép: ThinkStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik