Tech

Ne lepődjön meg, ha megint teljesen máshogy néz ki a Facebook

Dizájnváltáson megy keresztül a Facebook hírfolyama, a mától fokozatosan megjelenő frissítés az egész kezelőfelületet tisztábbá és átláthatóbbá teszi. Egy apró újítást az Instagram is kapott, a kommentszekciót ott is ráncba szedték.

Augusztus elején írtuk: hamarosan megint máshogy fog kinézni a Facebook. A felhasználók szűk köre már akkor láthatta a megváltozott külcsínű hírfolyamot a közösségi oldalon, ami keddtől kezdett világszerte élesedni minden felhasználónál.

A domináns kék elemeket és vaskos fejléceket elhagyva szürkés színű, finomabb megjelenést kapunk, és a szögletes formák is eltűnnek több helyről. Többek közt megváltozik a profilunkon és a kommentek mellett látható profilképünk, az eddigi négyzet helyett kör alakban jelenik meg a fotó.

Forrás: Facebook

Frissítettek a kommentmező és a különböző ikonok megjelenítésén is. A hozzászólások már nem olvadnak bele a fehér háttérbe, helyette a csetablakoknál is használt szürke buborékban olvashatók, ami nem csak a szemnek kellemesebb, de könnyebb kiválasztani az alattuk lévő Tetszik és Válasz opciókat is. A posztok alatti Tetszik, Hozzászólás, Megosztás szentháromság is új ikont kapott, és nagyobb méretben jelennek meg.

Az Instagramon is észrevehetünk egy apróbb újítást, amit szintén az olvashatóság jegyében eszközölt a cég: a kommentekre érkezett válaszok már egymás alatt jelennek meg, így sokkal átláthatóbb, hogy ki melyik korábbi hozzászólásra reagált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik