Tech

Ismét lopott funkcióval erősít az Instagram

A felhasználók rövid videókkal és fotókkal is válaszolhatnak barátaik Insta-sztorijaira, ahogy a Snapchatben is. A képmegosztó egyre rohamosabban válik a csevegőapp másává.

Egyre kétségbeesettebbnek tűnik az Instagram, már ami a Snapchat másolását illeti. A képmegosztó most két Snapchat-klón funkcióját, a Storiest és a Directet (az eltűnő privát üzeneteket) vegyíti: a 24 órán át elérhető rövid videós-képes történetekre a többi felhasználó már válaszolhat eltűnő fotóval, vagy videóval is a sima szöveges üzeneteken túl – épp ahogy a konkurens appban.

Hogy ilyen reakciót küldjünk, ahhoz elég csak megnyomunk azt a kameragombot, amit a barátunk Story-jának nézése közben látunk a kijelzőn. Az elkészült képes reakció a megszokott módon dekorálható animált filterekkel, matricákkal, végtelenített Boomerang videókkal.

Forrás: Instagram

A másik fél a bejövő privát üzenetek közt kapja meg ezeket, mintha csak egy szöveges Direct üzenet lenne. Ahogy a többi privát üzenet esetében, a fotós és videós reakciók is eltűnnek egy idő után, a barátok pedig értesítést kapnak, ha képernyőmentést készítettünk arról.

Az Instagram szerint az új funkció sokkal játékosabbá és szórakoztatóbbá teszi a barátoknak való reagálást, de főként arra ösztönözheti a felhasználókat, hogy többször használják a Storiest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik