Mobil

Vadiúj szoftverrel jöhet az új Microsoft okostelefon

A Microsoft nem akar elszakadni az okostelefonoktól, új hardver mellett új mobilos operációs rendszeren is dolgozhatnak.

A Microsoft az eddigi gyenge eladások ellenére sem adja fel mobilos törekvéseit, belsős források szerint éppen egy új telefonon dolgoznak. A redmondiak már tesztelik az eszközt, ami nem Windows Mobile operációs rendszert futtathat, hanem egy teljesen új szoftvert – írja a Thurrot.

A portál egyelőre annyit tud, hogy egy olyan kezelőfelületet kap az új mobilos rendszer, ami

minden ma ismert kezelőfelülettől különbözik”,

és mivel nem támogatja a Silverlight fejlesztői eszközt sem, ezért sok Windows Mobile app nem fut rajta. A Thurrot értesülései szerint még korai fázisban létezik az eszköz, és legalább egy évet kell várni, mire bármit láthatunk belőle, addig pedig sok minden változhat.

A Microsoft-vezér Satya Nadella múlt hónapban egy podcastben maga is arról beszélt, hogy a cég nem hagyja maga mögött az okostelefonokat, és hogy olyan készüléket fontolgat, amihez hasonló még nincs a piacon.

A cég utóbbi időben a Surface-vonalra fókuszált, és mint tavaly is írtuk úgy tűnt, hogy a Microsoft szisztematikusan építi le mobilos üzletágát, több ezer dolgozót építettek le, a Windows Phone pedig alig tudott magának teret nyerni. A Lumia készülékek is gyenge értékeléseket kaptak. Tavaly a 2014-ben felvásárolt finn Nokián is tovább adott a cég, a régi márka immár a HMD Global tulajdonában van, akik az újragondolt 3310-es mellett új Nokia-mobilokat dobnak piacra idén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik