Mobil

Újabb fájdalmas mélyütés a Windows Phone-nak

Az egyetlen épkézláb próbálkozónak sem sikerült elegendő pénzt összeszedni a telefonhoz.

A Windows Phone, azaz mostanában már Windows Mobile rendszerű mobilok tényleg a végét járják. A Microsoft szisztematikusan építi le a mobilos üzletágat, több ezer, a területtel foglalkozó alkalmazottat küldött el, de rajta kívül is csak legfeljebb mutatóban maradt olyan cég, amelyik kitart az oprendszer mellett.

Ilyen a Japánból indult NuAns NEO is, amely még tavaly év elején tűnt fel, majd az idei CES-en mutatta be, hogy miként is lehelne életet a Windows Mobile-ba. Az volt az elképzelés, hogy igényes, különleges kialakítást kapnának a telefonok, amelyek megjelenését szinte a végtelenségig lehetne variálni.

Szerencsére az alapítók voltak annyira józanok, hogy nem kezdték meg a mobil gyártását, hanem elsőként a közönségre bízták annak eldöntését, hogy van-e rá igény. Mindezt egy Kickstarter akció keretén belül akarták felmérni, ahol egy elég izmos, 725 ezer dollárt megcélzó kampányt indítottak el még július elején.

Tegnap lejárt az adakozási időszak utolsó napja, és az történt, amit a NuAns tagjain kívül valószínűleg mindenki sejtett. Nem jött össze a kívánt pénz: mindössze 489-en láttak fantáziát a projektben, akik összesen 142 ezer dollárt adományoztak a telefonra.

nuans_neo

Ha elég pénz összejön, akkor egy variálható hátlappal, igényes anyagokból összeállított mobillal gazdagodott volna a piac. A NEO-t egy Snapdragon 617 SoC hajtotta volna, 5 colos, HD felbontású kijelzőt kapott volna, 2 GB/16GB-os memória/tárhely kombót álmodtak bele, illetve egy 3350 mAh-s akku adta volna az energiát a Continuum funkciót is támogató telefonnak.

Eddig sem fűzhettünk sok reményt a Windows Mobile-hoz, de most, hogy az utolsó harcos is elesett, tényleg kijelenthetjük: béke poraira!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik