Pénzügy

Rekordméretű elbocsátás a Microsoftnál

A leépítésre a Nokia mobil-telefonkészülék üzletágának integrálásával és új növekedési stratégiájával összefüggésben készül a cég.

A létszámcsökkentés a Nokia és a Microsoft egyes részlegeit, valamint a marketing és műszaki fejlesztői területeket érint majd. Nagyságában pedig valószínűleg meghaladja majd az eddigi legnagyobb elbocsátást a Microsoftnál, amikor 2009-ben 5800 dolgozójuknak, az alkalmazottak 5 százalékának mondtak fel.

Kisebb elbocsátások azóta is történtek a cégnél, 2012-ben például néhány százzal csökkentették az alkalmazottak számát a marketing- és értékesítési területeken. Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója egy hete vázolta fel az alkalmazottaknak küldött e-mail üzenetben a konszern stratégiai terveit, a mobilkészülékekre, a felhőtechnológiára és az üzleti szoftverekre helyezve a hangsúlyt.

A Bloomberg hírügynökséget tájékoztató források szerint az elbocsátások olyan területeket érintenek majd, ahol feladatátfedések vannak a Microsoft és a Nokia között, illetve azokat a műszaki fejlesztési területeket, amelyeket az új vezérigazgató stratégiai tervei érintenek. Peter Wootton, a Microsoft szóvivője nem kommentálta a Bloomberg hírügynökség értesülését. Satya Nadella egy korábbi interjúban elzárkózott attól, hogy átszervezési terveinek létszámcsökkentési vonzatairól beszéljen, jelezte azonban, hogy több részletet lehet majd megtudni erről a Microsoft negyedik pénzügyi negyedévi eredménybeszámolójából július 22-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik