Mobil

iPhone 7: így lehet egyszerre tölteni és zenét hallgatni rajta

Aki esetleg azon morfondírozna, hogy lehet két csatlakozót csinálni az iPhone 7 kissé szűkös egyetlen kimenetéből, annak mondjuk a megoldást.

Az Apple elhagyta a hagyományos 3,5 milliméteres jack csatlakozót az iPhone 7-ről, ami bizonyára senkit nem ért meglepetésként, hiszen már jóval a megjelenés előtt tudni lehetett, hogy ilyesmire készül. Ám ennek kapcsán sokak fejében megfordult, hogy ebben az esetben miként lehet majd egyszerre tölteni a telefont, és közben zenét hallgatni rajta (ha erre lenne igény).

Aki vezetékes fejhallgatót kíván használni, az máris elvérzett, így első körben a legjobb megoldásnak a Bluetooth headset tűnik, hiszen ha a hagyományos, jack csatlakozós fülesünket az Apple egyszerű átalakítójával szeretnénk használni, máris elfoglaltuk a csatlakozót a töltőkábel elől. Ilyenkor tehát az igazán hasznos megoldás egy lightning dokkoló, amelyből az eredeti Apple változatot nemsokára 50 dollár, azaz nagyjából 14 ezer forint környékén beszerezhetjük. Na jó, az a megoldás is elérhető, hogy nem hallgatunk töltés közben zenét, de ez túl egyszerű és túl gonosz rendezése a problémának, szóval vissza a valódi megoldáshoz.

lightning-dock-002

Szóval, az internetes áruházakban már korábbi generációs iPhone-okhoz is léteztek lightning csatlakozós dokkolók – ezeket akkoriban szimplán azért hozták forgalomba, mert jól mutattak az asztalin, és ezekre “ráültetve” a telefont kényelmesen tölthettük őket. Most azonban az Apple már el is kezdte felpakolni webáruházába a saját új dokkoló megoldását, amire csak rácsúsztatjuk a telefont, és töltődik is, miközben az apró, lekerekített kocka szélén továbbra is rendelkezésünkre a lightning port mellett – tádáááámmmm – egy szabad jack csatlakozó.

lightning-dock-003

Egyébként az Apple mellett szinte biztos, hogy szép lassan a független perifériagyártók is kapcsolnak, a Belkin például máris bejelentett egy hasonló megoldást. Ezen ugyan nincs külön jack aljzat, viszont a kis adapter végén dupla lightning csatlakozó csücsül, tehát az egyikbe mehet a töltő, a másikba pedig a lightning-végű füles, vagy az Apple saját lightning-jack átalakítója. Kicsit barkács-szagú megoldás, de működik? Működik. Nahátakkor.

lightning-dock-004

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik