Mobil

Nincs mese: a Note5-ben van a legjobb kijelző

A Samsungnak a jelek szerint sikerült egy még a Note 4-énél is szebb kijelzőt készítenie.

A Samsung a múlt héten jelentette be a Galaxy Note5-ös phabletet, melynek kijelzője a száraz specifikációk alapján nem sokat fejlődött az elődben lévő panelhez képest: az 5,7 colos képátlójú és 2560×1440 pixeles felbontású Super AMOLED panel 518 ppi-s pixelsűrűséggel rendelkezik. Ettől függetlenül nem lehet azt mondani, hogy kijelzőfronton ne lenne előrelépés.

Történt ugyanis, hogy a kijelzők mélyreható tesztelésével foglalkozó DisplayMate már be is vizsgálta a Note5-öt, és kijelentette, hogy az új nagyágyú jobb kijelzővel rendelkezik, mint az eddigi etalon Note 4, illetve S6. A Note5-ben található újgenerációs kijelző a korábbiaknál jobb színvisszaadással, nagyobb fényerővel és hatékonyabb működéssel büszkélkedhet.

Érdekesség, hogy a Note5-ben lévő display mintegy 21 százalékkal kevesebbet fogyaszt, mint a Note 4-ben lévő elődje, ami magyarázatot adhat arra, hogy a Samsung miért csökkentette 3220 mAh-ról 3000 mAh-ra a készülék akksikapacitását. Megjegyzendő, hogy a Note5-ben lévő 14 nanométeres chipset is kevesebbet fogyaszt, mint a Note 4-ben lévő 20, illetve 28 nanométeres chipkészletek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik