Mobil

A nagy nap: holnap jön a Galaxy Note 4

Már csak egyet kell aludnunk és holnap mindent megtudunk a Samsung új nagyágyújáról.

A dél-koreai gyártó esetében az elmúlt években bevett szokás volt, hogy minden ősz elején bejelentett egy vadonatúj Note okostelefont. Nem lesz ez másképp idén sem, vagyis a Samsung idén a szeptember 5. és 10. között Berlinben megrendezendő IFA 2014 szakkiállításon lebbenti majd fel a fátylat a negyedik generációs Galaxy Note-ról.

Az SM-910T típusjelzésű Galaxy Note 4 hivatalos bejelentésére egész konkrétan már holnap délután sor fog kerülni, tehát a Samsung már a kiállítás megnyitása előtt leleplezi a készüléket, melynek UAProf állománya már fel is bukkant a gyártó oldalán. Ez utóbbiból immár egyértelműen tudható, hogy a Note 4 előlapját egy QHD felbontású, vagyis 2560×1440 pixeles érintőkijelző borítja, mely az előzetes információk szerint 5,7 colos képátlóval bír. Összehasonlításképp, a nemrégiben érkezett LG G3-ban egy 5,5 colos QHD panel található.

Az Android 4.4 (KitKat) operációs rendszerű phabletbe egy nyolcmagos Exynos 5433 chipset kerül, de ezenkívül érkezni fog egy Qualcomm Snapdragon 805-ös modell is. Szólnunk kell továbbá a 3 GB RAM-ról, a 32 GB-os belsőmemóriáról, az Ultra HD videófelvevős 16 megapixeles kameráról, a 3,7 megapixeles frontkameráról, a villámgyors LTE mobilnetről, az ujjlenyomat szenzorról és persze az elmaradhatatlan S Penről. Egyelőre ennyit a Galaxy Note 4-ről, melynek hivatalos sajtóbemutatóján szerkesztőségünk is képviselteti magát, így hamarosan érkeznek majd az első személyes benyomások és persze a fotók is. Addig is azonban érdemes lehet elolvasni az elődről, a Galaxy Note 3-ról készített részletes tesztünket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik