Média

Távozik Lakinger József a Sony Pictures Television Networkstől

Lakinger József, az SPTN távozó regionális brandigazgatója
Lakinger József, az SPTN távozó regionális brandigazgatója

Elhagyja az AXN és Viasat-csatornákat, valamint a Sony-csatornákat működtető Sony Pictures Television Networks (SPTN) céget a vállalat regionális brandigazgatója – tudta meg a 24.hu.

A távozó Lakinger József 2015 óta volt az SPTN regionális márkáiért felelős márkaigazgatója, e minőségében ő felelt a televíziós csatornák teljes márkakommunikációjáért, a csatornák márkaismertségének növeléséért, illetve ő felügyelte a tévétársaság kutatási osztályát is.

Úgy tudjuk – és ezt az SPTN is megerősítette -, Lakinger maga kezdeményezte a munkaviszonyának megszüntetését.

Lakinger régi motorosnak számít a televíziós márkák kommunikációjában:  az SPTN előtt a többek között a Music Televisiont és a Comedy Centralt is működtető Viacom médiavállalatnál (VIMN) volt a kelet-európai régió marketing és kreatív igazgatója, ami mellett a régiós Nickelodeon márkafejlesztési igazgatói posztot is betöltötte. A szakember ezt megelőzően a Vaterát működtető allegroup.hu Kft (a korábbi Vatera.hu Kft.) marketingigazgatója volt, illetve 2004-től a UPC Magyarország kábelszolgáltató kommunikációs területén dolgozott.

Kerestük az ügyben az SPTN-t is, ahol közölték, Lakinger munkavállalói rendes felmondással távozik, a területét szeptember 15-ig irányítja. Válaszukban felidézik, hogy a szakember nevéhez fűződik több díjnyertes (Promax és Effie díjas) régiós kommunikációs kampány, az AXN újramárkázása, valamint az AXN Black és White újrapozicionálása Sony csatornákként.  Lakinger József távozását követően további intézkedésig a marketing, PR, digitális, kutatási és kreatív osztályok munkáját az egyes területek vezetői irányítják.

Szintén az SPTN-nel összefüggő tegnapi információ, hogy nemrég magyar regionális programigazgató-helyettest nevezett ki a Sony Pictures Television Szabó Balázs személyében. Ez a pozíció korábban nem létezett a cégcsoportnál.

Szabó Balázs, az SPTN regionális programigazgatója
Magyar programigazgató-helyettest nevezett ki a Sony Pictures Television Networks
Eddig nem létezett a programigazgató-helyettesi pozíció, melyre Szabó Balázst kérte fel az SPTN.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik