Média
Szabó Balázs, az SPTN regionális programigazgatója

Magyar programigazgató-helyettest nevezett ki a Sony Pictures Television Networks

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 09. 07. 15:18

Korábban a témában:

Szabó Balázs lett a Sony Pictures Television Networks (SPTN) regionális programigazgató-helyettese. Szabó kinevezése hivatalosan már júliustól hatályos, de csak egy mai sajtóesemény alkalmával volt alkalma először nyilvánosan bemutatkozni.

A programigazgató-helyettesi pozíció teljesen új a Magyarországon az AXN-csatornákkal, valamint a Viasat3 és a Viasat6 csatornával, valamint októbertől a két új Sony-csatornával, a Sony Maxszal és a Sony Movie Channellel jelenlévő SPTN-nél, Szabó kinevezéséig ugyanis Temesvári Mariettának egyedül kellett ellátnia a Magyarországgal együtt 15 országot tartalmazó régió összes tévécsatornájának felügyeletét, illetve egy közel 40 fős programming osztálynak a vezetését.

Szabó a 24.hu kérdésére elmondta: a régió országaiban néhol jelentősen eltérnek egymástól a tartalomfogyasztási szokások, ezért bár az SPTN sok film és sorozat sugárzási jogát több országra is megvásárolja, figyelembe kell vennie a helyi igényeket is, például azt, hogy Romániában nagy keletje van a misztikus sorozatoknak, míg Lengyelországban a minőségi saját gyártású műsorok élik éppen újabb virágkorukat. Az országonként eltérő igények és a számos, eltérő célcsoportot célzó Sony-csatorna miatt a programigazgatóságnak jelentős mennyiségű feladatai vannak, ezért is volt szükséges a programigazgató-helyettesi pozíció létrehozatala. Szabó Balázst egyébként a Sony Pictures Televison Networks házon belül „nevelte ki”. Az SPTN-nél 2010-ben kezdett, eleinte a feladata az SPTN által vetített tartalmak minőségi ellenőrzése volt, majd többszöri előléptetés után jutott el a programigazgató-helyettesi létig.

Szabó Balázs az alábbi SPTN-leányvállalatok programmingjáért felel:

 1. Lengyelország
 2. Románia
 3. Moldova
 4. Csehország
 5. Szlovákia
 6. Magyarország
 7. Bulgária
 8. Szlovénia
 9. Szerbia
 10. Macedónia
 11. Horvátország
 12. Bosznia-Hercegovina
 13. Montenegró
 14. Albánia
 15. Koszovó
tévé
Megszűnik az AXN White és Black, két új Sony-csatorna kerül a helyükre
A Sony Pictures Television Networks újrapozícionálja az AXN White és az AXN Black csatornákat, a régióban elsőként Magyarországon a helyükön debütál a Sony Max és a Sony Movie Channel.
Kiemelt kép: Szabó Balázs, az SPTN regionális programigazgatója.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.