Média

Ismét újságírókat rúgtak ki az Origótól

origo
origo
További távozások is várhatók a cégnél.

Létszámleépítésre hivatkozva négy újságírójától is megválik ezekben a napokban az Origo. Olyanokról van szó, akik még a mostani vezetés előtt érkeztek a médiavállalathoz. Az Index úgy tudja, két embernek a hírrovattól, egynek a sporttól kellett mennie, további egy főnek pedig a tavaly elindított unikornis.hu microsite-tól kellett távoznia.

A portál is azt írja, hogy a szerkesztőségben a következő egy-két napban többen az önkéntes távozást tervezik.

Behívtak minket egyenként, két HR-es munkatárs várt az asztalnál a vezérigazgató által már aláírt felmondással. Egy hónap a felmondási időnk, de kérték, hogy ne is menjünk már be, nem is tudnánk, a belépőnket, a laptopunkat is leadtuk már

– idézték az egyik névtelenül nyilatkozó elbocsátottat, akit az elmúlt év ismeretében nem lepte meg a felmondás, ahogy az sem, hogy ezt létszámleépítésre hivatkozva tették.

Hozzátették: az elmúlt egy évben jelentősen átalakult a szerkesztőség összetétele, és irányváltáson ment át a portál, melyet kormánybaráttá tettek. Azt is írják, hogy a létszámleépítések ellenére több új munkatárs is csatlakozott a szerkesztőséghez.

Van, aki kivárt, anyagi okokból nem tudott elmenni, és inkább nyelt egyet, és dolgozott tovább az irányt váltott Origónál, de van, akinél most mégis betelt a pohár és akár úgy is felmond, hogy nincs biztos helye máshol

– idézte az egyik olyan szerkesztőségi tagot is a portál, akit még nem érintettek a kirúgások.

 

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik