AppleMark
Média

„Ha támadják a HírTV-t, meghosszabbítjuk Bicskéig!”

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 02. 08. 06:59

Orbán Viktor korábbi szavait kifigurázó szavakkal ismertette a 24.hu-nak a HírTV egyik vezető munkatársa, mire készülnek a következő időszakban. Nem hagyják magukat elnémítani, sőt minden eddiginél kritikusabbak lesznek a kormánnyal. A gázpedált tövig nyomva megnövelik az adásidőt, és a beszántott Népszabadságtól, az idehaza szintén nehéz helyzetbe hozott Euronews európai hírcsatornától és a hvg.hu-tól érkeznek új munkatársak.
Korábban a témában:

Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig

ezt mondta néhány évvel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök azokra a bírálatokra, hogy az Európai Unió adófizetőinek pénzén lényegében Disneylanddé kezdte el gyerekkori álmainak megfelelően átalakítani a kétezer fős lélekszámúnál is kisebb Felcsút települést. Orbán e kijelentésére utalva magyarázta kedd este portálunknak az Orbán-Simicska barátság idején még a kormánypárt kiszolgálójának tartott HírTV jelenlegi egyik vezető munkatársa, mire készülnek az elkövetkező időszakban. Úgy fogalmazott: „ha támadják a HírTV-t, meghosszabbítjuk Bicskéig”.

A munkatárs ezek után részletesen ki is fejtette, mire kell gondolni. Például arra, hogy már márciusban – addigra már Kálmán Olga is képernyőn lesz – átállnak a nonstop (24 órás) műsorsugárzásra, vagyis hajnalban, éjfél után sem szűnik majd meg az adás, mint eddig, amikor a híradójuk után órákon át csak ez az alábbi, adásszünetet jelző, vitathatatlanul nem túl tartalmas, ám elalvás előtti relaxációra, illetve éjszakai munka melletti háttértelevíziózásra igencsak optimális végtelenített zene volt hallható a forgó Föld látványa közben, sőt régebben néha még ez sem.

Igaz, éjszaka csak ismétlésekkel fogják kitölteni a műsoridőt, de szerinte ez a lépés üzenetértékű lesz mindenkinek. Annak, hogy a csatorna éjjel-nappal üzemel majd, egyébként aligha fognak örülni Felcsúton. Főleg, mivel a HírTV portálunk értesülése szerint a hvg.hu portáltól, a tavaly Magyarországon szintén nehéz helyzetbe hozott Euronews európai hírcsatornától és a tavaly bezárt Népszabadságtól is igazol majd új munkaerőt magának, pedig egyébként már most is több mint 250 fő számára biztosít munkát a Simicska Lajos tulajdonában lévő részvénytársaság. Ahonnan viszont a második G-napként említett események nyomán mindössze két hét alatt már két tucatnyi ember (főleg technikusok, vágók, operatőrök) távozott, hogy a Mészáros Lőrinc által felvásárolt Echo TV-hez igazoljon a beígért magasabb jövedelemért, és mert félelmet keltettek bennük azok az informális úton részükre eljuttatott üzenetek, hogy a HírTV-t esetleg megpróbálják ellehetetleníteni különböző kormányzati eszközökkel.

Még inkább kormánykritikus üzemmódra kapcsolnak

Forrásunk azt is mondta, hogy a közeljövőben “minden eddiginél jobban” erősödik majd a HírTV kormánykritikus hangneme. Ezt szerdán napközben jelentik be hivatalosan is. 

Azt is hangsúlyozta, hogy a cégtől történő személyi távozások nem okoznak és a jövőben sem fognak fennakadásokat okozni a napi működésben.

A távozók helyére nagy tapasztalatú szakemberek érkeztek és érkeznek, ők pedig garanciát jelentenek a korábbinál is erősebb és határozottabb szakmai színvonal fenntartására.

Szavai alapján nagyon-nagyon biztosak benne, hogy a HírTV a következő években is meghatározó, politikai és médiapiaci szempontból is megkerülhetetlen tényezője lesz a magyarországi hírtelevíziózásnak, ahol továbbra is szót kaphat minden véleményformáló erő és minden fontos hírt bemutatnak majd.

FRISSÍTÉS (2017. 02. 08. 8:01). Cikkünk megjelenését követően a HírTV vezetősége az alábbi közleményt tette közzé honlapján, utalva a cikkben már említett nagyobb kormánykritikusságra is:

A HírTV közleménye

Az elmúlt hónapok politikai és médiapiaci helyzetének alakulása kapcsán a Hír TV időben felkészült arra, hogy számos munkatársa elhagyja a csatornát. A több mint 250 főt foglalkoztató Zrt. mintegy két tucat dolgozója mondott fel két héten belül, hogy az ECHO TV stábjához csatlakozhasson. A munkatársak távozása a csatornánkon belüli félelemkeltési kísérleteket és anyagi ígéreteket is bevető kormányoldali szándékokkal ellentétben nem okoz és nem is fog fennakadásokat okozni a Hír Televízió napi működésében. Sőt, minden eddiginél jobban erősödik majd a kormánykritikus hangnem és a híresemények reális bemutatása a különböző műsorainkban, hamarosan napi 24 órán keresztül. A távozó kollégáknak sok sikert kívánunk. Helyükre nagy tapasztalatú szakemberek érkeztek és érkeznek, akik garanciát jelentenek a korábbinál is erősebb és határozottabb szakmai színvonal fenntartására.

Műsoraink nézettsége folyamatosan nő, így a visszajelzések is megerősítenek minket céljainkban.

A Hír TV a következő években is meghatározó, politikai és médiapiaci szempontból is megkerülhetetlen tényezője lesz a magyarországi hírtelevíziózásnak, ahol továbbra is szót kaphat minden véleményformáló erő és minden fontos hír elhangozhat. A Hír TV vezetősége

Olvassa el az elmúlt napok HírTV-vel kapcsolatos másik hírével foglalkozó tegnap délutáni cikkünket is, melyben arról írtunk, hogy számításaink szerint körülbelül 120 ezer háztartást érinthet, hogy a UPC Magyarország megszüntette az analóg kábelhálózatán a hírcsatorna műsorának továbbítását, ennyien fogják ugyanis még ma is analóg kábeltévés rendszeren a tévécsatornákat a szolgáltatónál. Hogy mit tehetnek most a hoppon maradt nézők, arról is beszámoltunk.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.