Média

370 Ft-tal emeli árait a UPC a TV2 és az RTL Klub miatt

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 09. 02. 12:43

Bejelentette a UPC Magyarország, hogy megállapodott a TV2-vel és az RTL Klubbal az általuk júliustól követelt műsordíjról. A kábelszolgáltató a felére tudta lealkudni a TV2 és az RTL Klub által követelt új műsordíjat, de így is havi 370 forintba kerül majd a két csatorna. A UPC Magyarország kábelhálózata egyébként számtalan TV2-s csatornával bővül, két RTL-es kötődésű csatorna pedig egy olcsóbb csomagban is elérhető lesz.
Korábban a témában:

A UPC Magyarország jelezte, hogy a csatornák által közzétett Általános Szerződési Feltételek szerint a programdíjak mértéke az RTL Klub esetében havonta bruttó 373 Ft, a TV2 vonatkozásában pedig bruttó 368 Ft, azaz összesen 741 Ft lenne. A tárgyalások eredményeként viszont az RTL Klub és a TV2 által biztosított legnagyobb elérhető kedvezmény alapján a UPC Magyarország ügyfelei a bruttó 741 forintos ár feléért, bruttó 370 forintért érhetik el a két csatornát.

A UPC Magyarország bejelentette továbbá, hogy (az Invitellel ellentétben) ők nem próbálják meg az ügyfeleken visszamenőleg behajtani a díjat, ezért a plusz díj csak az ügyfelek írásos értesítését követően, a következő havi számlájukban, legkorábban szeptember végén jelentkezik majd először.

Izaura TV-vel és Spílerrel vigasztalódhatnak a drágulás miatt a UPC előfizetői

A UPC egyúttal bejelentette, hogy a műsorkínálat bővülése keretében az RTL Magyarországhoz tartozó Film+ és a Sorozat+ csatornák műsorait szeptembertől nem csupán a Digital Gold, hanem a Digital Bronze díjcsomag előfizetői is elérhetik. Ezenkívül szeptember 1-jétől a Film+, a Cool és az RTL II csatornák már HD minőségben is elérhetők.

Emlékeztetnek rá, hogy augusztusban a Digital Gold előfizetők számára bevezették a TV2 Média Csoporthoz tartozó Spíler TV-t és annak HD verzióját is, amellyel a nézők az elsők között tekinthetik meg a Premier League mérkőzéseit, a Moto GP futamait és az amerikai jéghoki bajnokság, az NHL összecsapásait.

Mindezeken túl augusztus 19-től a TV2 Csoport kínálatába tartozó Izaura TV és a Zenebutik csatornák is elérhetőek a Digital Bronze és a Digital Gold csomagokban. A médiacsoport új életmód csatornája szeptember 5-én FEM3 néven indul, amely a Digital Gold csomag részeként lesz elérhető. Ezzel egy időben a Digital Bronze és a Digital Gold előfizetők egyaránt elérhetik a Prime, a TV2 Csoport prémium műsorokat felvonultató általános szórakoztató csatornájának műsorait is.

Elmondták még azt is, hogy a TV2 Csoport további csatornáinak megjelenése is várható a UPC Magyarország televíziós kínálatában.

Egy idei kormányrendelet teszi gazdagabbá a két tévétársaságot

A TV2 Média Csoport és az RTL Magyarország, mint a médiatörvény szerint jelentős befolyásoló erővel bíró médiaszolgáltatók idén május 31-én tették közzé július 1-jei hatályba lépéssel új általános szerződési feltételeiket (ÁSZF), amelyek a műsorterjesztők számára a TV2 és az RTL Klub műsorainak terjesztésére vonatkozó feltételeket tartalmazzák. Az eddig ingyenesen elérhető csatornák 2016. július 1-től jogosultak díjat szedni műsoraikért. Ezt a lehetőséget egy április végén megjelent kormányrendelet teszi lehetővé számukra. A UPC közölte, hogy az említett díjak az előfizetők által a kábelszolgáltatóknak fizetett havidíjba épülnek be.
(Kiemelt képen: a TV2 Star Academy című műsora)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.