mtva magyar televízió (Array)
Média

Jelentős jogdíjat osztanak szét a közmédia ismétlései miatt

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 08. 16. 13:50

Korábban a témában:

Kezdődik az MTVA tévécsatornái (M1, M2, M3, Duna és Duna World csatornák) által 2015-ben ismételten sugárzott műsorok után járó jogdíjak kifizetése. Körülbelül 300 millió forintot osztanak szét több mint 8 ezer előadóművész között – jelentette be az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI). 

Az EJI a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is felhívásban fordult az előadóművészekhez annak érdekében, hogy ellenőrizzék az egyesület honlapján közzétett és a felosztás alapjául szolgáló adatokat, szükség esetén pedig pótolják az esetlegesen hiányzó információkat. A tájékoztatás azért is fontos, mert az előadóművészek között még mindig vannak, akik nem tudnak az ismétlési jogdíj létezéséről.

Az érintett előadóművészeknek legkésőbb augusztus 25-ig van lehetőségük jelezni, ha a közzétett adatokban tévedést, hiányt, elírást vagy más problémát tapasztalnak.

Az Előadói Jogvédő Iroda Egyesület a jogdíjak felosztását megelőzően az észrevételeket – szükség esetén az MTVA bevonásával – feldolgozza és a felosztást már a módosított adatok alapján végzi el. Azt ígérik, hogy minden érintett előadóművész írásban tájékoztatást kap a felosztás eredményéről.

A jogvédő iroda kedden közölte: az MTVA csak a saját gyártású műsorai után köteles jogdíjat fizetni, nem tartoznak ebbe a körbe a mozifilmek és a más televíziós csatornáktól átvett műsorok. Ismétlési jogdíjra minden olyan előadóművész jogosult, aki irodalmi vagy egyéb művészeti alkotás előadásában közreműködött. A film egyéb alkotói (rendező, operatőr stb.) nem jogosultak az előadóművészi jogdíjra.

A kifizetések az adatok gondos egyeztetését követően előreláthatóan október elején kezdődnek – tették hozzá.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.