mtva magyar televízió (Array)
Média

Jelentős jogdíjat osztanak szét a közmédia ismétlései miatt

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 08. 16. 13:50

Korábban a témában:

Kezdődik az MTVA tévécsatornái (M1, M2, M3, Duna és Duna World csatornák) által 2015-ben ismételten sugárzott műsorok után járó jogdíjak kifizetése. Körülbelül 300 millió forintot osztanak szét több mint 8 ezer előadóművész között – jelentette be az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI). 

Az EJI a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is felhívásban fordult az előadóművészekhez annak érdekében, hogy ellenőrizzék az egyesület honlapján közzétett és a felosztás alapjául szolgáló adatokat, szükség esetén pedig pótolják az esetlegesen hiányzó információkat. A tájékoztatás azért is fontos, mert az előadóművészek között még mindig vannak, akik nem tudnak az ismétlési jogdíj létezéséről.

Az érintett előadóművészeknek legkésőbb augusztus 25-ig van lehetőségük jelezni, ha a közzétett adatokban tévedést, hiányt, elírást vagy más problémát tapasztalnak.

Az Előadói Jogvédő Iroda Egyesület a jogdíjak felosztását megelőzően az észrevételeket – szükség esetén az MTVA bevonásával – feldolgozza és a felosztást már a módosított adatok alapján végzi el. Azt ígérik, hogy minden érintett előadóművész írásban tájékoztatást kap a felosztás eredményéről.

A jogvédő iroda kedden közölte: az MTVA csak a saját gyártású műsorai után köteles jogdíjat fizetni, nem tartoznak ebbe a körbe a mozifilmek és a más televíziós csatornáktól átvett műsorok. Ismétlési jogdíjra minden olyan előadóművész jogosult, aki irodalmi vagy egyéb művészeti alkotás előadásában közreműködött. A film egyéb alkotói (rendező, operatőr stb.) nem jogosultak az előadóművészi jogdíjra.

A kifizetések az adatok gondos egyeztetését követően előreláthatóan október elején kezdődnek – tették hozzá.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.