Média

Magyarországon is 4K-s fejlesztésekre készül a Filmbox

filmbox
filmbox
A FilmBox csatornákat üzemeltető SPI International beszámolt a rendkívül nagy felbontású és új szolgáltatásokat biztosító 4K Ultra HD-s televíziózással kapcsolatos terveiről. Csatlakoztak a Globális UHD-szövetséghez és Magyarországon is fejlesztenek.

A FilmBox tévécsatornákat üzemeltető SPI International is csatlakozott a telekommunikációs iparágon belül működő, az Ultra HD (4K) rendszer kiépítésének támogatásáért valamint az Ultra HD-s szórakoztató technológia előnyeinek népszerűsítéséért felelős globális UHD-szövetséghez (UHDA) – jelentette be a műsorszolgáltató cég.

Mi az a 4K?

A 4K esetén 4096 x 2160 képpontos felbontásban továbbítják a műsorokat. Ez összesen 8 millió képpontot jelent. Összehasonlításképpen: a 1080p HDTV még összesen 2.073.600 képpont megjelenítésére alkalmas. Vagyis a 4K-val a HD adásokhoz képest több mint négyszer annyi képpontot láthatunk, ami látványos minőségugrást jelent, a képek jóval részletgazdagabbá válnak.

Az SPI International / FilmBox az egyik vezető 4K tartalom-előállító Magyarországon, és célja, hogy itthon is továbbfejlessze a 4K csatornákat és online alkalmazásokat. A szolgáltató kínálatában szerepel többek között a FunBox csatorna is, amely a látványos vizuális tartalmakat 4K/Ultra HD minőségben sugározza. A 4K/UHD demócsatorna az Eutelsat Hot Bird műholdjáról szabadon fogható Spanyolországban, Portugáliában, Luxemburgban és Hollandiában, Magyarországon pedig a FilmBox Live alkalmazáson belül érhető el.

„Az SPI International és a FilmBox készen áll arra, hogy aktív szerepet vállaljon az UHD-szövetségben. A szervezet tagjaival együttműködésben arra törekszünk, hogy a tartalom-előállítástól a fogyasztói felhasználásig biztosítsuk a prémium szórakozási élményt az Ultra HD minőség által. Ez is azt mutatja, hogy magas színvonalon működtetjük csatornáinkat” – mondta el Loni Farhi, az SPI International elnöke.

Az UHDA a legnagyobb filmstúdiók, tartalomszolgáltatók és technológiai vállalatok koalíciója. A szervezetnek több mint 40 tagja van – többek között a Dolby Laboratories, a Netflix és a Walt Disney Stúdió is –, akik egy új, UHD ökoszisztéma, az újgenerációs prémium szórakoztató platform kialakításában működnek együtt.

A műsorszolgáltatás a magyar otthonokban is elérhető lesz, és a 4K felbontás mellett olyan extrákat is kínál majd mint a nagy dinamikatartományú kép (HDR), a széles színskála, a szokásosnál részletgazdagabb mozgást megjelenítő technológia (HFR) vagy az úgynevezett immersive audio élmény.

Az UHDA partnerei között megtalálható az LG, a Panasonic, a Samsung és a Sony is, e vállalatok okostévéin pedig a FilmBox Live applikáció, azon belül pedig a FunBox 4K/UHD csatorna is elérhető.

Az SPI International jelenleg 41 országban, összesen 34 tv csatornával, video-on-demand könyvtárral, valamint 25 millió előfizetővel rendelkezik. A vállalat szorosan együttműködik olyan más cégekkel mint a Focus Features, a The Weinstein Company, a Summit Entertainment, a Studio Canal, a Pathe, a Lakeshore Entertainment, a Wild Bunch, a BBC, az ITV, a Beta, a Freemantle Corp., a Tandem és számos további tartalomipari cég.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik