Média
A Zenebutik csatorna két műsorvezetője

Két hét múlva indul el a Zenebutik tévécsatorna

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 08. 01. 17:42

Rendezzük a névhasználattal kapcsolatos problémát - ennyit mondott a 24.hu-nak a Zenebutik névvel kapcsolatos problémák kapcsán a TV2 Csoport, miután bejelentette, hogy augusztus 15-én kezdi meg a sugárzást az új, a közmédia Zenebutik című műsorával azonos nevű zenetévé.
Korábban a témában:

A Zenebutik arculatát a MITTE Communications készítette
A Zenebutik arculatát a MITTE Communications készítette

Az előzetesen kiszivárgott információknak megfelelően hétfőn hivatalosan is bejelentette az Andy Vajna tulajdonolta TV2 Média csoport, hogy augusztusban, egészen pontosan augusztus 15-én elstartol új zenecsatornája, a Zenebutik tévé.

Az új csatorna kezdetben az állami műsorszóró, az Antenna Hungária MinDig TV nevezetű földfelszíni digitális, ingyenes platformján lesz elérhető. A  csatorna azt ígéri, hogy a “zenerajongók a legnagyobb klasszikusok és a legfrissebb listavezetők közül válogathatnak”, a Fresh Andi és a DJ-ként is tevékenykedő Jabin Peti kalauzolásával.

A csatornán egész nap lesz majd adás, ami főleg klipek, slágerlisták sugárzásából tevődik majd össze.

Hangjegyes arculattal a minél szélesebb korosztályért

A csatorna arculatát, szín- és formavilágát egyébként a MITTE Communications csapata valósította meg.

A koncepciót úgy alakították ki, hogy minél szélesebb korosztályt és zenei stílus iránt érdeklő nézőt is meg tudjon szólítani. Az arculat – a társaság közleménye szerint –

a zenéhez köthető ikonikus motívumokra épít mint a hangjegy, a lemezjátszó vagy a hang terjedését jelölő koncentrikus körök. A limezöld és türkiz friss színvilága, valamint a gazdagon animált logó méltó egy új zenecsatornához, amely izgalmas programkínálata mellett látványos vizualitásával is új élményekkel gazdagítja a nézőket.

3 csatornahelyet is talált a TV2-nek az állami műsorszóró

A TV2 Csoport egyébként idén összesen 3 új csatornahelyet is kap a MinDig TV rendszeren, pedig korábban az Antenna Hungária vezérigazgatója még arról beszélt a Media Hungary konferencia közönsége előtt, hogy nincs új helyük csatornáknak. (Az Antenna Hungária ezt úgy tudta lehetővé tenni, hogy kivették a kínálatukból a Vintage TV nevű zenecsatornát és az Euronews nevű hírcsatornát.)

A három új csatorna egyébként úgy jön össze, hogy a most bejelentett Zenebutikon kívül augusztusban kezdi meg a sugárzását az Izaura TV is. A MinDig TV Extra fizetős kínálatába pedig a TV2 Csoport portfóliójába tartozó további új csatornák is bekerülnek. Elsőként a Mozi+ nevű új filmcsatornát láthatják majd a nézők, amely a MinDig TV Extra alapcsomagjában augusztus elsejétől, vagyis mától már elérhető.

“Természetesen rendezzük”

Kérdeztük a TV2-t és az MTVA sajtóosztályát is a Zenebutik névvel kapcsolatos helyzetről, illetve szerettük volna megismerni a megállapodás részleteit, hiszen mindenki számára érdekes lehet, hogy a közmédia milyen ellentételezést kap a névhasználatért, illetve egyáltalán kap-e ellentételezést, hiszen Zenebutik névvel máig látható egy műsor az M3 retrocsatornán Juhász Előd szerkesztésében. Az MTVA-nál azonban több alkalommal is csak későbbre ígértek tájékoztatást, a TV2 sajtósai pedig annyit üzentek válaszként, hogy

Az MTVA-val természetesen rendezzük a névhasználat kapcsán felmerült kérdéseket.

Ennek mibenlétéről azonban egyelőre hiába próbáltunk tájékoztatást kérni. Az új csatorna mindenesetre nem a zenebutik.hu címen lesz elérhető – mely Juhász Elődnek, a közmédia Zenebutik című műsorának szerkesztőjének nevén van – hanem a zenebutik.tv címen.

A csatorna egyébként a #Mindigbuli hashtaggel és “A kedvenc videoklipjeid egy helyen” szlogennel fogja hirdetni magát.

A Zenebutik adásával búcsúzunk, 1987-ből.

(Kiemelt kép: Fresh Andi énekes és Jabin Peti lemezlovas. Ők lesznek Andy Vajna új csatornájának arcai. Fotó: TV2 Média Csoport)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.