Média

Órákon belül bejelentik a Zenebutik tévécsatorna indulását

Így néz ki a Zenebutik TV
Így néz ki a Zenebutik TV
Információink szerint a TV2 csoport ma jelenti be, hogy a korábbi jogi akadályok elhárultak az elől, hogy Zenebutik néven elindítsák új zenecsatornájukat Zenebutik TV néven.

Bár már előzetesen is voltak árulkodó jelei annak, hogy milyen új csatornák elindításán gondolkodik a TOP 100 leggazdagabb magyarok listáján szereplő Andy Vajna kormánybiztos által tavaly felvásárolt TV2 Média Csoport, hiszen több árulkodó védjegyet is elkezdtek levédetni a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH), Fischer Gábor, a TV2 kábelportfóliójáért felelős programigazgatója, hivatalosan májusban a Media Hungary 2016 konferencián harangozta be, hogy még az idei évben több új tévécsatornát is elindítanak, illetve bizonyos meglévői csatornáikat teljesen újrapozicionálják. Az új csatornák között említette többek között az Izaura TV-t, a Chili TV-t, a Prime-ot, a Zenebutikot és a Joy TV-t is.

Utóbbi kettő elnevezés kapcsán azonban elég komoly jogi akadályok merültek fel. A Joy magazinmárka tulajdonosa, a Marquard Media ugyanis megakadályozta, hogy a TV2 ilyen néven regisztráljon magának internetcímet, mivel az védjegybitorlásnak minősült volna, illetve a Marquard a TV2 védjegyoltalmi eljárását is megtámadta. A Zenebutik kapcsán pedig az merült fel, hogy az M3 máig ismétli a régi Zenebutik című műsorokat, így a közmédiának jó gazda módjára meg kellene védenie a saját értékeit, és a Marquardhoz hasonlóan fel kellene lépnie. Ráadásul a zenebutik.hu internetes végződés is foglalt, azt ugyanis Juhász Előd, a Zenebutik műsor szerkesztője levédte még jóval korábban. Ő egyébként a 24.hu-tól értesült a Zenebutik csatorna tervéről.

Az MTVA sajtófőnöke, Kobza Miklós június végén azt nyilatkozta a 24.hu-nak, hogy napokon belül létrejöhet az egyezség a TV2-vel a névhasználat kapcsán. Később azonban hiába próbáltunk a megegyezésről és annak részleteiről érdeklődni, türelmünket kérték a tájékoztatással.

Már augusztusban elindul a Zenebutik csatorna

Bár egyelőre sem a TV2 csoport, sem pedig a közmédia nem adott erről hivatalos tájékoztatást, ráadásul ennek az SZTNH-nál még nincs nyoma (a védjegyoltalmi eljárás a nyilvántartás szerint még folyamatban van), mostanra mégis létrejöhetett valamiféle megállapodás az MTVA és a kormánybiztos tévéje között. Úgy tudjuk ugyanis, hogy a TV2 Média csoportnál órákon belül bejelentik, hogy még augusztusban elindul a Zenebutik zenecsatorna, amelynek már az első promóvideói is elkészültek.

A Prime csatorna egyébként szeptemberben, az Izaura TV pedig augusztusban indul.

A 24.hu hétfőn délelőtt kereste a TV2-t és a közmédiát is a közöttük létrejött egyezség részleteinek megismerése érdekében. Mindkét fél későbbre ígért választ ezzel kapcsolatban. Természetesen visszatérünk az ügyre, amint friss fejlemények lesznek.

Frissítés: Meg is van a hivatalos bejelentés. Itt vannak a részletek a Zenebutik tv kapcsán.

(Kiemelt képen: a Zenebutik csatorna tervezett logója. Forrás: SZTNH)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik