Média

Megújult a Magyar Nemzet

Megújult Magyar Nemzet
Megújult Magyar Nemzet
Tegnap óta színesben jelenik meg a korábban inkább kormánypárti hangvételű, mostantól viszont "Mindig ellenzékben" szlogent használó napilap.

Hétfő óta megújult formában jelenik meg a Magyar Nemzet, amellyel kapcsolatban a legfontosabb változás, hogy immáron színesre váltottak.

A lap főszerkesztő-helyettese a Magyar Nemzethez hasonlóan Simicska Lajos érdekeltségében lévő Lánchíd Rádiónak nyilatkozott a megújulásról. Szerető Szabolcs arról beszélt a rádióban, hogy  a váltással a korhoz és az olvasói elvárásokhoz igazodtak. A napilapnak új jelmondata is lett, ami így hangzik: Mindig ellenzékben.

Szerető Szabolcs azt is mondta, a Magyar Nemzet egyforma távolságot tart a politikai pártoktól, és ezzel valóban a pártatlan tájékoztatás lapja lett.

Mostanában megújulási hullám van a nyomtatott sajtópiacon, a sort a HVG és a 15 éves fennállását ünneplő, Simicska Lajos érdekeltségei közé tartozó  Heti Válasz kezdte, de például a Manager Magazin is komoly átpozicionáláson esett át a napokban.

Egyre kevesebben vásárolják a lapot

Szükség is van a megújulásra, hiszen például a Magyar Nemzet példányszáma jelentősen csökkent, a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) 2015 negyedik negyedévében például azt mérte, hogy a Nemzet nettó értékesített példányszáma már nem érte el a 23 ezret (22664), míg a tavalyi év első negyedévében még több mint 33 ezer példány fogyott a lapból, vagyis néhány hónap alatt elvesztettek több mint 10 ezer vásárlót. (A csökkenéshez az is hozzájárult, hogy különböző minisztériumokban és állami háttérintézményekben, illetve például az Országgyűlésben elkezdték lemondani a lapot, miután Simicska Lajos a “g”-betűs jelzővel illette egykori barátját, Orbán Viktort, akivel kapcsolatban már azt sem tartotta lehetetlennek, hogy katona korában jelentett. Emellett például a Magyar Nemzetet az Aldi áruházaiból is kiszorították, helyette a kormánypárti Magyar Időket árulja a diszkontlánc.)

A Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó élén nemrégiben változás történt, a céget Simicska Lajos 24 éves fia, Simicska Ádám Lajos vette át ügyvezetőként. A mostani megújulást is már neki kellett menedzselnie.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik