Kultúra

Kevin Spacey a Kártyavár forgatásán is zaklatta a stábtagokat

Ezt már a Netflix is elismeri, miközben kiderült, hogy a színész évek óta botrányosan viselkedett a sorozat munkálatain.

Mint ismert, egyre növekszik a Kevin Spacey-t szexuális zaklatással vádoló férfiak száma, a lavinát elindító Anthony Rapp-pel együtt mostanáig már heten álltak a nyilvánosság elé azzal, hogy molesztálta őket a kétszeres Oscar-díjas színész.

A botrány legújabb fejleménye, hogy a Spacey karrierjét az elmúlt években újabb magasságba emelő Kártyavár (House of Cards) című politikai és drámasorozatot együtt gyártó Netflix és a Media Rights Capital is új közleményt adott ki, melyben elismerik, hogy

2012-ben vizsgáltak egy olyan esetet, amikor is a stáb egyik tagja jelentette, hogy Spacey zaklatta a forgatáson. Az ügyet végül elsimították, a színészt pedig elküldték egy terápiás kurzusra, hogy kezeltesse magát.

Felfüggesztik a Kártyavár forgatását
A Netflix azt szeretné, hogy legyen idejük a jelenlegi helyzet áttekintésére és a stáb aggodalmainak kezelésére.

Ehhez képest az üggyel kapcsolatban új cikket közölt a CNN (via Index) is, melynek a Kártyavár néhány korábbi stábtagja is mesélt Spacey botrányos forgatási viselkedéséről. A beszámolókból kiderül, hogy

a színész többször is zaklatta a stábban a fiatal férfiakat, akik az állásukat féltve nem merték jelenteni az eseteket. Egy kameraman szerint a molesztálásokról mindenki tudott, ráadásul Spacey verbális és fizikai is zaklatásai már-már rutinszerűek voltak a forgatáson.

Az újabb és újabb vádak hatására egyelőre hallgató Spacey-től mára az ügynöksége, a Creative Arts Agency és a PR-cége, a Polaris PR is megvált, azaz egyre fogynak körülötte azok, akik esetleg még segíthetnének neki megmenteni az immár egyébként meglehetősen menthetetlennek tűnő karrierjét.

Szexuális zaklatás: Kevin Spacey kezeltetné magát
A színésznek idő kell, hogy kiértékelje a helyzetet.
Kiemelt kép: Netflix

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik