Kultúra

Elkaszálják a Kártyavárat, de nem Kevin Spacey zaklatási ügye miatt

Legalábbis ez a hivatalos álláspont.

A hatodik lesz az utolsó évad a még mindig jó eredményekkel futó Kártyavár (House of Cards) című Netflix-szériából. Az ötödik évad cliffhangeres zárása után az új évadot különösen várja a közönség, erre alighanem csak rátromfol majd a lezárás ténye – ráadásul a hír bejelentésének időzítése is minimum áthallásos. Mint ismeretes ugyanis, a bejelentés kevesebb mint huszonnégy órával az után érkezett, hogy Anthony Rapp színész megvádolta Kevin Spaceyt azzal, hogy szexuálisan zaklatta Rappet, amikor az még csupán tizennégy éves volt.

Spacey felemás bocsánatkérésében megdöbbent és sajnálkozott, elmondta, hogy sajnálatos módon nem emlékszik az esetre, ám, ha valóban így történt, nagyon sajnálja és bocsánatot kér. Majd még ugyanebben a közleményben hirtelen előjött melegként – bár a színész orientációjáról egyrészt jó ideje nyílt titokként beszéltek, másrészt annak, ugyebár, a világon semmi köze nincsen a szexuális zaklatásokhoz, amint azt egyébként több dühös Twitter-reakció hangsúlyozta is, kiemelve, hogy Spacey hirtelen coming outjával mintha csak csökkenteni szeretné a zaklatási vágyak miatti károkat, és elterelni az arra irányuló figyelmet.

Kevin Spacey a lehető legrosszabbkor coming outolt
Kevin Spacey bevallotta, hogy meleg, de miért akkor, amikor egy 14 éves fiú szexuális zaklatásával vádolják?

A Netflix ugyanakkor azt állítja, hogy – bár Spacey ügyében megdöbbenésének adott hangot – a sorozat lezárása már hónapok óta tervben volt, csak éppen eddig nem kötötték a nagyközönség orrára, hogy miért pont most tették, az mindenesetre jó kérdés. A stúdió azt is hozzátette a hírhez, hogy miközben az alapsorozat lezárása már csőben van egy ideje, ezzel párhuzamosan három spinoff-ötleten is dolgoznak.

 

 

A múlt este napvilágra kerültek fényében mindkét cég (a Media Rights Capital és a Netflix) vezetői Baltimore-ba érkeztek, hogy találkozzanak a szereplőgárdával és a gyártócsapattal, és biztosítsák, hogy ez után is biztonságban és támogatva érezzék magukat. A korábbi terveknek megfelelően Kevin Spacey nem dolgozik jelenleg a forgatáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik