Kultúra

Nézd meg, hogyan forgatták a Szárnyas fejvadász 2049-et

A sci-fi akciófilm Budapesten zajlott munkálataiba nyújt betekintést egy új werkfilm.

Már csak alig másfél hetet kell várni rá és mozikba kerül a kultikus Szárnyas fejvadász folytatása: a Szárnyas fejvadász 2049 (Blader Runner 2049), amelyet mint ismert, Magyarországon forgattak.

A produkcióhoz a napokban megjelent egy érdekes werkfilm, amely a Budapesten zajlott forgatási munkálatok utolsó napjaiba nyújt betekintést. A több, mint 11 perces videóban a VICE magazin munkatárást, Kim Taylor Bennett-et követhetjük, amint a díszletekkel és a kellékekkel is megismerkedik, illetve a színészekkel és a stábtagokkal, köztük a filmet rendező Denis Villeneuve-vel is beszélget.

A 30 évvel az alapfilm után játszódó Szárnyas fejvadász 2049 arról fog szólni, hogy a Ryan Gosling által megformált zsaru felfedez egy rettenetes titkot a replikánsok új generációját legyártó Niander Wallace-ról (Jared Leto), aki aztán mindent megtesz majd azért, hogy eltegye őt láb alól. A menekülés közben tovább nyomozó főhős az évtizedekkel korábban felszívódott Rick Deckardot (Harrison Ford) is meg fogja találni, akivel utóbb szövetségesekké válnak majd az ügy megoldása és a túlélés érdekében.

Az 1982-es Szárnyas fejvadászt rendezőként jegyző Ridley Scott produceri bábáskodásával készülő folytatás egy nappal az amerikai bemutató előtt: október 5-én fog a hazai mozikba kerülni.

Forrás: Slashfilm, kiemelt kép: VICE

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik